Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Süddeutsche Zeitung: Αναπόφευκτο ένα νέο κούρεμα

“Πέρυσι το καλοκαίρι, ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχε μιλήσει, προφανώς κατά λάθος, για ένα τρίτο πακέτο στήριξης της Ελλάδας”, παρατηρεί σε σχόλιό της η Süddeutsche Zeitung.

"Πέρυσι το καλοκαίρι, ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχε μιλήσει, προφανώς κατά λάθος, για ένα τρίτο πακέτο στήριξης της Ελλάδας", παρατηρεί σε σχόλιό της η Süddeutsche Zeitung.

Σε δημοσίευσή της με τίτλο "Κούρεμα και εκλογές", η εφημερίδα επισημαίνει ότι "το αποτέλεσμα ήταν να προκληθεί αναταραχή μεταξύ των υπευθύνων για τον προεκλογικό αγώνα των Χριστιανοδημοκρατών.

Εκ των υστέρων, όμως, το λάθος του Σόιμπλε αποδείχτηκε ιδιαιτέρως χρήσιμο στον προεκλογικό αγώνα, επειδή ο υπουργός έπεισε, τουλάχιστον εν μέρει, τους ψηφοφόρους για την ειλικρίνειά του. Δεν θα έπρεπε συνεπώς να προκαλεί έκπληξη ότι λίγους μήνες πριν από τις ευρωεκλογές το υπουργείο Οικονομικών δίνει στη δημοσιότητα, προσχεδιασμένα αυτή τη φορά, την ίδια πρόταση.

Όμως η γερμανική κοινή γνώμη δεν δείχνει να ενδιαφέρεται για το ζήτημα, που προαναγγέλλει στην ουσία ένα κούρεμα. Όλοι σχεδόν οι ειδικοί θεωρούν το κούρεμα αναγκαίο διότι ένα χρέος στο 176% του ΑΕΠ δεν είναι μακροπρόθεσμα βιώσιμο, ούτε διαφαίνεται στον ορίζοντα η πολυπόθητη ανάπτυξη που θα μπορούσε να μειώσει το τεράστιο χρέος. Το αργότερο μετά τις ευρωεκλογές το ζήτημα του χρέους θα πρέπει να επανέλθει στην ατζέντα".

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Πέντε χρόνια

Τέτοιες μέρες, πριν από πέντε χρόνια, στις 25.1.2015, ο ΣΥΡΙΖΑ άνοιγε ένα νέο κεφάλαιο στην πολιτική ζωή του τόπου. Με τη στήριξη μιας κοινωνίας απελπισμένης και εξοργισμένης από την ανυπολόγιστη καταστροφή δύο Μνημονίων και έχοντας διανύσει μια εντυπωσιακή πορεία

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις