Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Κ. Ραυτοπούλου: “Δεν θέλουν να βάλουν χέρι μόνο στη δημόσια περιουσία, θέλουν και στην ιδιωτική περιουσία”

Η υπεύθυνη χρηματοπιστωτικού τομέα του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Ραυτοπούλου μιλά στο ρ/σ “στο ΚΟΚΚΙΝΟ” για το κούρεμα καταθέσεων και για την άποψη της Bundesbank περί πλούσιων ελλήνων που πρέπει να πληρώσουν οι ίδιοι τα χρέη τους, κι όχι οι Γερμανοί.

Η υπεύθυνη χρηματοπιστωτικού τομέα του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Ραυτοπούλου μιλά στο ρ/σ "στο ΚΟΚΚΙΝΟ" για το κούρεμα καταθέσεων και για την άποψη της Bundesbank περί πλούσιων ελλήνων που πρέπει να πληρώσουν οι ίδιοι τα χρέη τους, κι όχι οι Γερμανοί.

"Υπάρχει ούτως ή άλλως έμμεσο κούρεμα καταθέσεων με την επιβολή του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας. Οι πολίτες έχουν αφαιμαχθεί με τα χαράτσια. Σε συνδυασμό με την ελαστικοποίηση της εργασίας και την αύξηση της ανεργίας, έχει δημιουργηθεί ένα εκρηκτικό μείγμα.

Η τρόικα ζητάει νέα μέτρα. Οι ανακοινώσεις τους δεν στοχεύουν στο απευθείας κούρεμα καταθέσεων. Οι ευρωπαίοι μιλάνε για έκτακτη εισφορά. Φουντώνουν οι συζητήσεις για κούρεμα καταθέσεων. Έχουν αποφασίσει ότι οι καταθέσεις είναι εγγυημένες, και για τη σταθεροποίηση της οικονομίας, αλλά αυτό δεν έχει ολοκληρωθεί. Μπαίνει μέσα λοιπόν η Γερμανία και μπλοκάρει την ολοκλήρωση αυτών των αποφάσεων. Ιδού πεδίο δόξης λαμπρό για την κυβέρνηση που έχει την προεδρία της ΕΕ να προσπαθήσει να ολοκληρωθούν αυτές οι αποφάσεις, αλλά δεν το κάνει. Αντίθετα, αφήνουν τους Γερμανούς να μιλάνε για επιπρόσθετη εισφορά στους εξαθλιωμένους έλληνες, γιατί στη Γερμανία πιστεύουν ότι η περιουσία των ελλήνων είναι σχεδόν διπλάσια από των Γερμανών. Δεν θέλουν να βάλουν χέρι μόνο στη δημόσια περιουσία, θέλουν και στην ιδιωτική περιουσία.

Δεν πιστεύω ότι υπάρχει θέμα κουρέματος καταθέσεων, εδώ πρόκειται για πολιτικά παιχνίδια και θέλουν να αποφύγουν πάση θυσία το κούρεμα του χρέους, γιατί συνεχώς βγαίνει στην επιφάνεια ότι δεν είναι βιώσιμο το χρέος,όπως είπε και το ΔΝΤ, ο οποίοι είπαν τελευταία ότι από το 2010 έλεγαν στην ελληνική κυβέρνηση να πάει για κούρεμα του χρέους, αλλά η ελληνική κυβέρνηση δεν δέχτηκε", επισημαίνει η Κ. Ραυτοπούλου.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Τα ψέματα κάποτε τελειώνουν

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συμπλήρωσε 100 μέρες. Ο απολογισμός είναι μια πολιτική fast track, που έχει στόχο βασικά τρεις στόχους. Την παλινόρθωση του παλαιοκομματισμού, την εξυπηρέτηση κάθε είδους συμφερόντων και την επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο