Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.2°C22.0°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.7°C21.2°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
1 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
Alpha Bank / Πλεονέκτημα της Ελλάδας το σταθερό νόμισμα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Alpha Bank / Πλεονέκτημα της Ελλάδας το σταθερό νόμισμα

Στη "γραμμή" Σαμαρά φαίνεται ότι έχει προσχωρήσει εδώ και καιρό η Alpha Bank, η οποία με συνεχείς εκθέσεις της... φροντίζει να στηρίξει το έργο της κυβέρνησης. Τελευταίο "κρούσμα" αποτέλεσε το χθεσινό οικονομικό της δελτίο, στο οποίο αναφερόταν πως το πιο σημαντικό πλεονέκτημα της Ελλάδας στην τρέχουσα κρίση των αναδυόμενων αγορών είναι το γεγονός ότι διαθέτει σταθερό νόμισμα, με τους οικονομολόγους της τράπεζας να επισημαίνουν τη σοβαρή εσωτερική υποτίμηση που καταγράφεται επί χρόνια στην Αργεντινή, παρ' ότι έχει εθνικό νόμισμα και οι αυξήσεις στους ονομαστικούς μισθούς σε πέσος είναι συνεχείς.

«Το νόμισμα της Ελλάδος, το ευρώ, όχι μόνο δεν υποτιμήθηκε, αλλά ανατιμήθηκε ελαφρά έναντι του δολαρίου στην περίοδο 1999-2014, αλλά το κυριότερο είναι η νομισματική σταθερότητα που απολαμβάνουν οι χώρες που έχουν το ευρώ ως νόμισμά τους» σημειώνουν χαρακτηριστικά οι αναλυτές της τράπεζας. Στον αντίποδα, η Αργεντινή που έχει το δικό της εθνικό νόμισμα «ταλαιπωρείται», αναφέρεται στο δελτίο. Προφανώς δεν έχει γίνει αντιληπτή η ταλαιπωρία της Ελλάδας και των πολιτών της από τη σχεδόν τετραετή παρουσία των Μνημονίων στη χώρα μας...

ΕΤΕ: Δημιουργεί μονάδα διαχείρισης "κόκκινων" δανείων

Τη δημιουργία μονάδας διαχείρισης "κόκκινων" δανείων ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα, ανταποκρινόμενη στις συστάσεις της Τραπέζης της Ελλάδος. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο σχεδιασμός της νέας μονάδας της Εθνικής πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία McKinsey & Company, για τη βέλτιστη διαχείριση δανείων που χρήζουν ειδικής αντιμετώπισης, σύμφωνα με τα πρότυπα και τις πρακτικές αντίστοιχων μονάδων που λειτουργούν με επιτυχία σε μεγάλους τραπεζικούς ομίλους της Ευρώπης.

Γ.Α.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL