Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C23.6°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C22.5°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C19.9°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
24 °C
21.0°C24.8°C
4 BF 46%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.5°C
3 BF 40%
Συλλογικότητες Αττικής: "Όχι" στη φοροληστεία του λαού
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συλλογικότητες Αττικής: "Όχι" στη φοροληστεία του λαού

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην επιβολή του χαρατσιού και τις κατασχέσεις ακινήτων διοργανώνει τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου, στις 10 το πρωί, στην Α' Εφορία Αθηνών, ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Αττικής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συντονισμού, "η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι για 1.645.000 παροχές δεν πληρώθηκαν τα χαράτσια στα ακίνητα, που επιβλήθηκαν μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ (ΕΕΤΗΔΕ) για το ΄11 και το ΄12. Αριθμός που μαρτυρά ότι είμαστε πολλοί. Όλοι εμείς που δεν είχαμε να τα πληρώσουμε και όλοι εμείς που αρνηθήκαμε να τα πληρώσουμε, γιατί είναι κοινωνικά άδικα και δυσβάσταχτα".

"Ο αγώνας μας δεν ήταν και δεν είναι χαμένος. Καταφέραμε να ακυρώσουμε τον ανάλγητο νόμο για διακοπές παροχής ρεύματος, όταν δεν πληρώνουμε το χαράτσι. Καταφέραμε να τους καθυστερήσουμε χωρίς να μας τρομοκρατήσουν, όπως επιχειρούν με κάθε μέσο. Κυβέρνηση, Ε.Ε., Δ.Ν.Τ. συνεχίζουν, όμως, τη φοροληστεία του λαού" σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Παράλληλα, ο ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Αττικής στρέφεται κατά της εφαρμογής της ηλεκτρονικής κατάσχεσης από λογαριασμούς χωρίς ειδοποίηση, καθώς όπως καταγγέλλουν είναι αντισυνταγματική.

Επιπλέον, ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Αττικής ζητά να καταργηθεί ο νόμος για την επιβολή ενιαίου φόρου στα ακίνητα και όλες οι διατάξεις των εξοντωτικών μέτρων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το κράτος, που ψηφίστηκαν τις τελευταίες μέρες του ΄13.

Επίσης, απαιτεί να προστατευθεί απόλυτα η λαϊκή στέγη για χρέη προς το κράτος, τα ασφαλιστικά ταμεία και τις τράπεζες και να πληρώσουν οι μεγάλοι φοροφυγάδες, οι μεγάλοι οφειλέτες των ασφαλιστικών ταμείων, αλλά και το κράτος τα χρωστούμενα στα ασφαλιστικά ταμεία.


 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL