Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.2°C20.7°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.2°C17.7°C
1 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.0°C18.0°C
2 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.9°C15.9°C
0 BF 55%
Το NATO διαμηνύει ότι θα αντιδράσει αν η Ρωσία αψηφήσει το τελεσίγραφο που της έχει δοθεί
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Το NATO διαμηνύει ότι θα αντιδράσει αν η Ρωσία αψηφήσει το τελεσίγραφο που της έχει δοθεί

Το NATO ενέκρινε χθες Τετάρτη σειρά πολιτικών και στρατιωτικών μέτρων για να αντιμετωπίσει την απειλή που αντιπροσωπεύουν κατ' αυτό οι νέοι πύραυλοι 9M729 (SSC8 στη νατοϊκή ορολογία) που αναπτύσσει η Ρωσία «κατά παραβίαση» μιας συνθήκης του 1987, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του Συμφώνου Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Οι χώρες του NATO θα ενισχύσουν την αντιπυραυλική τους άμυνα (...) αλλά δεν σκοπεύουν να αναπτύξουν νέους πυραύλους στην Ευρώπη», υπογράμμισε ο Στόλτενμπεργκ στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά το πέρας της πρώτης ημέρας της συνόδου των υπουργών Άμυνας της συμμαχίας. «Η αντίδρασή μας θα είναι αμυντική, μετρημένη και συντονισμένη», επέμεινε, εξηγώντας πως σκοπός είναι η «αποτελεσματική, ασφαλής» αποτροπή, όχι μια νέα κούρσα εξοπλισμών.

Εγκρίθηκε μια γκάμα πολιτικών και στρατιωτικών μέτρων, συμπλήρωσε ο Στόλτενμπεργκ, αποφεύγοντας να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες για να μην δημιουργήσει όπως εξήγησε προβλήματα στις διπλωματικές πρωτοβουλίες που βρίσκονται σε εξέλιξη. «Τα μέτρα αυτά θα τεθούν σε εφαρμογή μόνο αν η Ρωσία αρνηθεί να επιστρέψει στην τήρηση (σ.σ. της INF) με τρόπο καθαρό και επαληθεύσιμο», διευκρίνισε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL