Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ντ.Τραμπ: Η Fed τα έκανε «θάλασσα»

ΑΜΠΕ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ζητά από την ομοσπονδιακή τράπεζα μείωση των επιτοκίων

Δριμεία κριτική εξαπέλυσε προς τη ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ (FED) ο Ντόναλντ Τραμπ, επειδή «δεν έχει μειώσει τα επιτόκια ώστε να δώσει ώθηση στην ανάπτυξη και να αμυνθεί απέναντι στους ανταγωνιστές της».

Με δύο αιχμηρά μηνύματά του στο twitter ο πρόεδρος των ΗΠΑ κατηγόρησε τη FED ότι «δεν ξέρει τι κάνει», ότι είναι «ξεροκέφαλη» και ότι «τα έκανε θάλασσα».

Ο Ντ.Τραμπ έγραψε ότι "μολονότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα δεν ξέρει τι της γίνεται", επειδή αύξησε τα επιτόκια υπερβολικά γρήγορα "οδεύουμε στο να έχουμε έναν από τους καλύτερους Ιούνιους στην αμερικανική ιστορία".

"Σκεφθείτε τι θα είχε γίνει αν η Fed τα είχε κάνει σωστά. Χιλιάδες μονάδες επάνω για τον (βιομηχανικό δείκτη) Dow Jones και αύξηση του ΑΕΠ στο 4 ή και 5%. Τώρα έχουν κολλήσει, σαν ξεροκέφαλο παιδί, ενώ χρειαζόμαστε μειώσεις επιτοκίων και χαλάρωση για να ανταπεξέλθουμε σε αυτά που κάνουν εναντίον μας οι άλλες χώρες. Τα έκανε μούσκεμα", πρόσθεσε.

\

Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει επιτεθεί κατ' επανάληψη στη Fed και τον πρόεδρο, Τζερόμ Πάουελ, ισχυριζόμενος ότι υπονομεύουν τις προσπάθειες της κυβέρνησής του να δώσει ώθηση στην ανάπτυξη και έχει ζητήσει πολλές φορές να μειωθούν τα επιτόκια.

Σύμφωνα με το ΑΜΠ, από το 2015 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2018 η Fed έχει αυξήσει τα επιτόκια εννέα φορές.

Την περασμένη εβδομάδα πάντως η Fed άφησε να εννοηθεί ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο αλλαγής στη νομισματική πολιτική της με τη μείωση των επιτοκίων, ακόμα και τον Ιούλιο, εάν ο πληθωρισμός παραμείνει σε χαμηλό επίπεδο και ενταθεί ο εμπορικός πόλεμος με την Κίνα.

Δείτε όλα τα σχόλια