Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
16.0°C20.9°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.2°C21.1°C
4 BF 42%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.6°C18.8°C
5 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.6°C19.8°C
5 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
2 BF 56%
Τ.Μέι: Brexit στις 29 Μαρτίου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τ.Μέι: Brexit στις 29 Μαρτίου

«Πολιτική της κυβέρνησης παραμένει ότι αποχωρούμε από την ΕΕ στις 29 Μαρτίου», δήλωσε σήμερα η Τερέζα Μέι, μία ημέρα μετά την ήττα στο βρετανικό κοινοβούλιο αναφορικά με τη συμφωνία αποχώρησης του Ηνωμένου βασιλείου από την ΕΕ.

Η ίδια πρόσθεσε δε ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση θα παρατείνει το άρθρο 50 μόνο στην περίπτωση που είναι σαφές ότι υπάρχει κάποιο σχέδιο».

Παράλληλα, η πρωθυπουργός της Βρετανίας στην ομιλία της στη Βουλή των Κοινοτήτων, πριν από την ψηφοφορία επί της πρότασης μομφής που κατέθεσαν οι Εργατικοί, πρόσθεσε ότι μία πιθανή προσφυγή στις κάλπες θα ήταν ό,τι χειρότερο, καθώς αυτό θα σήμαινε ότι το Brexit θα καθυστερούσε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Τ.Μέι εμφανίστηκε βέβαιη ότι η κυβέρνησή της θα λάβει ψήφο εμπιστοσύνης, μολονότι η Συμφωνία Αποχώρησης από την ΕΕ απορρίφθηκε χθες με συντριπτική πλειοψηφία από τους βουλευτές.

«Πιστεύω ότι οι εκλογές είναι το χειρότερο πράγμα που θα μπορούσαμε να κάνουμε. Θα βάθαιναν τον διχασμό την ώρα που χρειαζόμαστε ενότητα, θα έφερναν χάος ενώ χρειαζόμαστε απόλυτη βεβαιότητα και θα έφερναν καθυστέρηση ενώ πρέπει να προχωρήσουμε προς τα εμπρός», τόνισε η ίδια.

Η ίδια πρόσθεσε ότι «ο δρόμος μέχρι να επανενωθεί η χώρα είναι μακρύς», μετά το δημοψήφισμα του 2016 για το Brexit, ζητώντας από τους βουλευτές να στηρίξουν την κυβέρνησή της ώστε να ολοκληρώσει το έργο της.

«Ζούμε μια ιστορική στιγμή μετά το δημοψήφισμα που δίχασε τον λαό μας. Χρειάζεται οπωσδήποτε να επανενώσουμε τη χώρα και η χθεσινή ψηφοφορία κατέδειξε ότι έχουμε μακρύ δρόμο μπροστά μας» σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Δεν πιστεύω ότι η διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών είναι ο τρόπος για να γίνει αυτό, ούτε πιστεύω ότι θα γίνει από μια κυβέρνηση με επικεφαλής τον Τζ.Κόρμπιν», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL