Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.7°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.7°C24.9°C
1 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
4 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
3 BF 33%
Τζ.Μάτις: Παρέμβαση της Ρωσίας στο δημοψήφισμα της ΠΓΔΜ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τζ.Μάτις: Παρέμβαση της Ρωσίας στο δημοψήφισμα της ΠΓΔΜ

Η έγκριση της Συμφωνίας των Πρεσπών στο επικείμενο δημοψήφισμα που θα διαξαχθεί στην πΓΔΜ θα εξασφαλίσει την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Τζέιμς Μάτις, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα στα Σκόπια με τον πρωθυπουργό της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ.

Παράλληλα, ο Τζ.Μάτις, σύμφωνα με τη Deutsche Welle, κατηγόρησε τη Μόσχα ότι χρηματοδοτεί ομάδες ώστε να επηρεάσουν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για το ονοματολογικό, στη γειτονική χώρα.

«Έχουν μεταφέρει χρήματα και διεξάγουν επίσης καμπάνιες επιρροής του αποτελέσματος», τόνισε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας επαναλαμβάνοτνας τη στήριξη των ΗΠΑ στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ειδικότερα, αναφερόμενος στο δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί στην ΠΓΔΜ στις 30 Σεπτεμβρίου, ο κ. Μάτις σημείωσε ότι οι πολίτες της χώρας έχουν μία μοναδική ευκαιρία να το αξιοποιήσουν καλώντας τους να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες.

Επίσης, υπενθύμισε όσα είπαν ο γγ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ και η Άνγκελα Μέρκελ, κατά τις πρόσφατες επισκέψεις τους στα Σκόπια και ιδίως την αναφορά τους ότι η επίλυση του ζητήματος της ονομασίας ανοίγει τις πόρτες για ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στα Σκόπια, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ συναντήθηκε και με τον πρόεδρο της χώρας, Γκιόργκι Ιβάνοφ.

Η επίσκεψη του Τζιμ Μάτις στα Σκόπια εντάσσεται στο πλαίσιο επισκέψεων ηγετών ξένων χωρών και υψηλόβαθμων αξιωματούχων, με σκοπό τη στήριξη της Συμφωνίας των Πρεσπών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL