Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.2°C
3 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
17 °C
13.6°C19.4°C
2 BF 78%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.4°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.7°C24.8°C
6 BF 33%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 82%
Διάταγμα Τραμπ για να παραμένουν ενωμένες οι οικογένειες μεταναστών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Διάταγμα Τραμπ για να παραμένουν ενωμένες οι οικογένειες μεταναστών

Ένα βήμα πίσω έκανε στο θέμα των παράτυπων μεταναστών από το Μεξικό έκανε ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ μετά τη διεθνή καταγραυγή για τη σκληρή αντιμεταναστευτική πολιτική που εφάρμοζε στα νότια σύνορα.

Ο αμερικανός πρόεδρος υπέγραψε σήμερα εκτελεστικό διάταγμα που προβλέπει να μην χωρίζονται οι οικογένειες μεταναστών, που περνούν παράνομα στις ΗΠΑ, ενώ αναμένουν την εξέταση του φακέλου τους από τις μεταναστευτικές αρχές.

«Στόχος είναι να παραμένουν οι οικογένειες μαζί, ενώ την ίδια ώρα διασφαλίζουμε ότι έχουμε πολύ ισχυρά, πολύ γερά σύνορα» είπε ο μεγιστάνας πρόεδρος σε δημοσιογράφους, ενώ υπέγραφε το διάταγμα. «Δεν μου αρέσει να βλέπω οικογένειες να χωρίζονται» τόνισε ο Τραμπ.

Το διάταγμα Τραμπ ενδέχεται να μην αποτρέψει τον χωρισμό οικογενειών σε κάποιες περιπτώσεις, σύμφωνα με νομοθέτες

Βουλευτές του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος της Βουλής των Αντιπροσώπων, τους οποίους ενημέρωσε σήμερα η υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας Κίρστεν Νίλσεν σχετικά με το εκτελεστικό διάταγμα που υπέγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ για τη μετανάστευση, επισήμαναν ότι δεν γνωρίζουν εάν το διάταγμα αυτό θα αποτρέπει τον χωρισμό οικογενειών στην περίπτωση κρατήσεων διάρκειας άνω των 20 ημερών.

Ψηφίζεται την Πέμπτη στις ΗΠΑ ο νόμος που θα τερματίσει τον χωρισμό παιδιών από τους μετανάστες γονείς τους

Ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων Πολ Ράιαν ανακοίνωσε σήμερα ότι η Βουλή θα ψηφίσει αύριο Πέμπτη ένα νομοσχέδιο που θα βάλει τέλος στην πρακτική του χωρισμού των οικογενειών που περνούν παράνομα στις ΗΠΑ.

«Δεν πιστεύουμε ότι οι οικογένειες πρέπει να χωρίζονται, τελεία και παύλα» δήλωσε ο Πολ Ράιαν μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

«Με τον νόμο μας, όταν οι μετανάστες θα διώκονται διότι πέρασαν παράνομα τα σύνορα, οι οικογένειες θα παραμένουν κατά τη διάρκεια όλης της νομικής διαδικασίας, υπό τον έλεγχο του υπουργείου Εσωτερικής Ασφαλείας» συνέχισε ο Ράιαν.

Το νομοσχέδιο προβλέπει επιπρόσθετη χρηματοδότηση προκειμένου το υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας να μπορεί να «στεγάσει και να φροντίσει τις οικογένειες καθ' όλη τη διαδικασία».

Με πληροφορίες από το ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL