Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.3°C19.6°C
3 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.4°C16.2°C
4 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
15.0°C17.1°C
4 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
16.1°C17.7°C
3 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C18.0°C
3 BF 61%
Βενεζουέλα: Έντεκα νεκροί κατά τη διάρκεια εξέγερσης σε φυλακή
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Βενεζουέλα: Έντεκα νεκροί κατά τη διάρκεια εξέγερσης σε φυλακή

Εννέα έγκλειστοι και δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι σκοτώθηκαν όταν ξέσπασε εξέγερση σε φυλακή στη δυτική Πολιτεία Λάρα της Βενεζουέλας την Παρασκευή. Επιπλέον, 28 άνθρωποι τραυματίστηκαν στη δεύτερη εξέγερση σε φυλακή της χώρας σε μία εβδομάδα.

Η κατάσταση στο σωφρονιστικό κατάστημα Φένιξ τέθηκε υπό έλεγχο και η εισαγγελία διενεργεί έρευνα, σημείωσε η η υπουργός Σωφρονιστικών Υπηρεσιών Ίρις Βαρέλα. Τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν την Πέμπτη, αλλά γνωστοποιήθηκαν από τις αρχές την Παρασκευή.

Σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση Παράθυρο στην Ελευθερία, η οποία επικαλέστηκε μαρτυρίες οικείων των εγκλείστων, μια ομάδα φυλακισμένων απέσπασε το όπλο ενός φύλακα και ακολούθησαν αψιμαχίες και ανταλλαγές πυρών για περίπου 20 λεπτά.

Οι κρατούμενοι που πρωτοστάτησαν στην εξέγερση είναι ανάμεσα στους νεκρούς, διευκρίνισε η Βαρέλα, ενώ οι δύο φύλακες που έχασαν τη ζωή τους υπέστησαν πολλαπλά τραύματα από μαχαίρια, κατά την ίδια.

Την Τετάρτη, ξέσπασε εξέγερση στη φυλακή Ελικόιντ του Καράκας, όπου κρατούνται και πολιτικοί αντίπαλοι της κυβέρνησης του Ν.Μαδούρο. Δεν αναφέρθηκαν νεκροί στην εξέγερση αυτή.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL