Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.0°C19.2°C
4 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
11.5°C15.6°C
3 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.0°C16.6°C
4 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.9°C17.7°C
3 BF 73%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.8°C16.9°C
2 BF 65%
Κούβα: Αεροπορικό δυστύχημα με 108 νεκρούς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κούβα: Αεροπορικό δυστύχημα με 108 νεκρούς

Αεροσκάφος Boeing 737-200 που εκτελούσε εσωτερική πτήση στην Κούβα, από την Αβάνα στο Ολγκίν, με 104 επιβάτες και έξι μέλη πληρώματος, συνετρίβη την Παρασκευή, λίγο μετά την απογείωσή του, στις 12:08 τοπική ώρα (19:08 ώρα Ελλάδας) από το διεθνές αεροδρόμιο Χοσέ Μαρτί της πρωτεύουσας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 108 άνθρωποι και να ανασυρθούν ζωντανοί δύο.

Το Μπόινγκ εκτελούσε την πτήση DMJ972 του κρατικού αερομεταφορέα Cubana de Aviación, με προορισμό την Ολγκίν, ανατολικά της πρωτεύουσας. Τα μέλη του πληρώματος, ο κυβερνήτης, ο συγκυβερνήτης, ένας τεχνικός και τρεις αεροσυνοδοί, ήταν από το Μεξικό, καθώς ο κρατικός αερομεταφορέας ενοικίαζε το αεροπλάνο από τη μεξικανική αεροπορική εταιρεία Global Air (γνωστή και ως Damojh Aerolíneas).

Οι αρχές δεν έχουν ακόμη ανακοινώσει αν υπήρχαν ξένοι ανάμεσα στους επιβάτες, ωστόσο δημοσιεύματα αναφέρουν πέντε ξένους επιβάτες.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Αργεντινής ανακοίνωσε ότι δύο από τους επιβάτες ήταν πολίτες της χώρας και ότι σκοτώθηκαν.

Η κρατική τηλεόραση αρχικά μετέδωσε ότι ανασύρθηκαν ζωντανοί από τα συντρίμμια τρεις γυναίκες που διακομίστηκαν και νοσηλεύονται «σε κρίσιμη κατάσταση» στην κλινική Calixto García της Αβάνας. Ωστόσο, αργότερα σύμφωνα με το πρακτορείο Sputnik, μία από τις γυναίκες υπέκυψε στα τραύματά της.

«Έγινε ένα τραγικό αεροπορικό δυστύχημα. Τα νέα δεν είναι ενθαρρυντικά, φαίνεται ότι ο αριθμός των θυμάτων είναι πολύ υψηλός», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο πρόεδρος της Κούβας, Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, το αεροσκάφος συνετρίβη σε χωράφι αφού πέρασε από δασώδη έκταση κοντά στο αεροδρόμιο, μόλις 200 μ. από κατοικημένες περιοχές, ανάμεσα στις συνοικίες Μπογιέρος και Σαντιάγκο ντε λας Βέγκας, στο νότιο τμήμα της Αβάνας.

Τα συλλυπητήριά τους για το δυστύχημα εξέφρασαν στην Κούβα οι κυβερνήσεις του Μεξικού, της Βενεζουέλας, της Ρωσίας, της Ισπανίας και της Γαλλίας, μετέδωσαν κουβανικά ΜΜΕ.

Υπενθυμίζεται ότι το 2010, επιβατικό αεροσκάφος ATR-72 της κουβανικής αεροπορικής εταιρείας Aerocaribbean το οποίο εκτελούσε πτήση από το Σαντιάγκο στην Αβάνα συνετρίβη με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους και οι 68 επιβαίνοντες, ανάμεσά τους 28 ξένοι.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL