Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
13.6°C17.4°C
2 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
9.7°C13.8°C
2 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
11.0°C16.0°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.4°C17.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
11 °C
10.9°C12.9°C
0 BF 76%
Η alt-right επιτίθεται εναντίον μαθητών του σχολείου στη Φλόριντα για την οπλοκατοχή
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η alt-right επιτίθεται εναντίον μαθητών του σχολείου στη Φλόριντα για την οπλοκατοχή

Η μαθήτρια Έμα Γκονζάλες

Έμα Γκονζάλες και Ντέιβιντ Χογκ: οι δύο μαθητές που επέζησαν του μακελειού που εκτυλίχθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο σχολείο τους στο Πάρκλαντ της Φλόριντα έχουν γίνει τα πρόσωπα της μάχης κατά της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ αλλά και στόχος της σκληρής αμερικανικής δεξιάς, όπως είναι οι ένθερμοι υποστηρικτές του Αμερικανού προέδρου, οι οποίοι καταγγέλλουν ότι χειραγωγούνται από τους Δημοκρατικούς.

Οι μαθητές μόλις πήραν το λόγο το Σαββατοκύριακο για να επικρίνουν τον Ντόναλντ Τραμπ που στέλνει απλώς «τις σκέψεις και τις προσευχές του» στα θύματα του μακελειού, αλλά και για να καταγγείλουν την αδράνεια των πολιτικών απέναντι στο φαινόμενο αυτό έγιναν αμέσως στόχος επικρίσεων μέσω κάποιων ιστότοπων της alt-right αλλά και ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης.

Στην πρώτη γραμμή οι ακραίοι ιστότοποι Infowars και Gateway Pundit, που συνηθίζουν να προωθούν θεωρίες συνωμοσίας κάτι που έκαναν και στο μακελειό το 2012 στο δημοτικό σχολείο Σάντι Χουκ από το οποίο είχαν σκοτωθεί 26 άνθρωποι.

Το Gateway Pundit κατήγγειλε ότι η Γκονζάλες και ο Χογκ «χρησιμοποιήθηκαν σαν πολιτικά εργαλεία από την άκρα αριστερά προκειμένου να προωθήσει την αντισυντηρητική ρητορική της και τις απόψεις της κατά της οπλοκατοχής». Παράλληλα ανέφερε ότι οι μαθητές που τάσσονται υπέρ του Τραμπ εμποδίζονταν «συστηματικά» από το να μιλήσουν στα μέσα.

Ο ιστότοπος κατηγόρησε και τις διοργανώτριες της «Πορείας των Γυναικών», οι οποίες ανακοίνωσαν ότι στηρίζουν την κινητοποίηση που πρόκειται να διοργανώσουν οι μαθητές του Πάρκλαντ στην Ουάσινγκτον στις 24 Μαρτίου, ότι εκμεταλλεύονται τους μαθητές και ότι «κινούν τα νήματα».

Από την πλευρά του το Infowars κατηγόρησε τη Γκονζάλες και τον Χογκ ότι «τους δασκάλεψε» το CNN, ένα μέσο ενημέρωσης που αποτελεί αγαπημένο στόχο της σκληρής δεξιάς, ότι ήταν πολύ καλοί μπροστά στις κάμερες και ότι επιλέχθηκαν ως «ηθοποιοί» για να προωθήσουν τον σκοπό του ελέγχου της οπλοκατοχής.

Ο Χογκ φάνηκε να είναι περισσότερο στο στόχαστρο, καθώς ο πατέρας του είναι πρώην πράκτορας του FBI, της ομοσπονδιακής αστυνομίας που δέχθηκε επικρίσεις επειδή δεν ερεύνησε τις καταγγελίες για περίεργη συμπεριφορά του Νίκολας Κρουζ, του 19χρονου δράστη του μακελειού.

Ένα βίντεο στο YouTube που παρουσιάζει τον Χογκ ως ηθοποιό είχε μέχρι χθες Τρίτη το πρωί περίπου 200.000 views, όμως αργότερα ο ιστότοπος το κατέβασε.

Ο συντηρητικός παρουσιαστής Μπιλ Ο’Ράιλι, τον οποίο παρακολουθούν περισσότεροι από 2,6 εκατ. άνθρωποι στο Twitter και απολύθηκε τον Απρίλιο από το Fox News έπειτα από καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση, επίσης αμφισβήτησε τα κίνητρα των μαθητών.

Τα μέσα ενημέρωσης θέλουν «να καταστρέψουν την κυβέρνηση Τραμπ με όλα τα απαραίτητα μέσα. Αν πρέπει να χρησιμοποιήσουν παιδιά για να το κάνουν, θα τα χρησιμοποιήσουν», έγραψε χθες.

Τις θεωρίες αυτές ενστερνίστηκε και ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ. Ο μεγαλύτερος γιος του Αμερικανού προέδρου έκανε “like” σε δύο tweet που αναμετέδιδαν τις κατηγορίες του Gateway Pundit εναντίον του Χογκ.

Ο Σον Χάρισον, Ρεπουμπλικάνος βουλευτής από τη Φλόριντα, επιβεβαίωσε χθες το βράδυ ότι απέλυσε συνεργάτη του επειδή αναμετέδωσε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter τις κατηγορίες εναντίον της Γκονζάλες και του Χογκ.

Όταν το CNN ρώτησε τον Χογκ για τις κατηγορίες εναντίον του, εκείνος τις χαρακτήρισε «απίστευτες» και «πολύ ανησυχητικές». «Δεν είμαι ηθοποιός. Είμαι κάποιος που αναγκάστηκε να γίνει μάρτυρας αυτού και να επιβιώσει από αυτό και εξακολουθώ να πρέπει να επιβιώνω με αυτό», τόνισε.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL