Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.6°C19.1°C
1 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
10.6°C15.0°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
12.0°C16.0°C
1 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.2°C18.6°C
3 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.9°C15.7°C
0 BF 67%
Απορρίφθηκε η πρόταση απαγόρευσης πώλησης ημιαυτόματων όπλων από το κοινοβούλιο της Φλόριντα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Απορρίφθηκε η πρόταση απαγόρευσης πώλησης ημιαυτόματων όπλων από το κοινοβούλιο της Φλόριντα

Το κοινοβούλιο της πολιτείας της Φλόριντα απέρριψε, χθες Τρίτη, πρόταση να απαγορευθεί η πώληση κάποιων ημιαυτόματων όπλων και οι μεγάλης χωρητικότητας γεμιστήρες, την ώρα που παρακολουθούσαν τη συνεδρίαση δεκάδες μαθητές του λυκείου όπου την προηγούμενη εβδομάδα σκοτώθηκαν 17 άνθρωποι.

Οι βουλευτές της Φλόριντα απέρριψαν με 36 ψήφους υπέρ και 71 ψήφους κατά την πρόταση αυτή στη διάρκεια μιας συνεδρίασης που ξεκίνησε με μια προσευχή στη μνήμη των 17 ανθρώπων που σκοτώθηκαν στο λύκειο Μάρτζορι Στόουνμαν Ντάγκλας του Παρκλαντ από έναν πρώην μαθητή.

Μαθητές του λυκείου ήταν παρόντες στη συνεδρίαση και σύμφωνα με το CNN εμφανίστηκαν σοκαρισμένοι μετά το πέρας της ψηφοφορίας.

Ο Σπένσερ Μπλαμ, που φοιτά στο Στόουνμαν Ντάγκλας, επεσήμανε ότι αισθάνθηκε σαν οι βουλευτές να μην εκπροσωπούν τον ίδιο και τους άλλους επιζώντες του μακελειού. «Είναι απαράδεκτο. Δείχνει ότι δεν ενδιαφέρονται για εμάς», τόνισε.

Η 16χρονη Σέριλ Ακουαρόλι από την πλευρά της κατήγγειλε ότι οι 71 βουλευτές που καταψήφισαν την πρόταση, θα φέρουν την ευθύνη για τον θάνατο του επόμενου ανθρώπου από ημιαυτόματο όπλο AR-15, όπως αυτό που χρησιμοποίησε ο δράστης του μακελειού στο σχολείο της.

Από την πλευρά του ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης της Φλόριντα Ρικ Σκοτ δήλωσε ότι αναμένεται να καταθέσει πρόταση για την ασφάλεια στα σχολεία ως την Παρασκευή.

«Στόχος μου είναι να βρω κάτι που θα κάνει τους γονείς να νιώθουν πιο άνετα ότι τα παιδιά τους θα πηγαίνουν με ασφάλεια στο σχολείο. Αυτός είναι ο σκοπός», σημείωσε ο ίδιος.

Στο μεταξύ με το σύνθημα #NeverAgain (ποτέ ξανά) δεκάδες μαθητές και προσωπικό που επέζησε από το μακελειό στο σχολείο της Φλόριντα αναχώρησαν χθες με κατεύθυνση το Καπιτώλιο, όπου σήμερα ελπίζουν να συνομιλήσουν με βουλευτές για την ασφάλεια στα σχολεία και τον έλεγχο στα όπλα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL