Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
13.2°C16.9°C
5 BF 72%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.3°C
3 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.0°C17.1°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.2°C19.8°C
6 BF 54%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
15.9°C16.9°C
2 BF 55%
Επίσκεψη Τζ.Μάτις στην Ασία με φόντο την κρίση με την Πιονγιάνγκ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επίσκεψη Τζ.Μάτις στην Ασία με φόντο την κρίση με την Πιονγιάνγκ

Συνομιλίες με τους συμμάχους των ΗΠΑ στην Ασία, σχετικά με την Βόρεια Κορέα, αλλά και την κρίση πολεμικής έντασης που προκάλεσαν οι πρόσφατες “ριψοκίνδυνες” προκλήσεις της Πιονγιάνγκ θα έχει ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Τζιμ Μάτις.

Ο ίδιος θα έχει συναντήσεις συνάντηση με του ομολόγους του της Ένωσης Χωρών της Νοτιοανατολικής (ASEAN) που συνεδριάζουν στην Μανίλα.

Η επίσκεψη Μάτις, περιλαμβάνει επίσης, επισκέψεις στην Ταϊλάνδη, αλλά και τη Νότια Κορέα. Αξίζει να σημειωθεί ότι πραγματοποιείται λίγες εβδομάδες πριν από την πρώτη επίσημη επίσκεψη του Ντόναλντ Τραμπ στην περιοχή.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ θα συναντηθεί σήμερα με τους υπουργούς Άμυνας της Ιαπωνίας και της Ν.Κορέας, πριν από την κοινή τριμερή συνάντηση.

Παράλληλα, από σήμερα και μέχρι την Τετάρτη, θα λάβει μέρος στις εργασίες του διαλόγου για τα αμυντικά θέματα, που διεξάγεται στις Φιλιππίνες με την συμμετοχή των ΥΠΑΜ της ASEAN. Αμέσως μετά, θα ταξιδεύσει στην Σεούλ για περαιτέρω συνομιλίες σε αμυντικά θέματα, με την ηγεσία της Νότιας Κορέας.

«Θα συνομιλήσω με τους ομολόγους μου για την περιφερειακή κρίση αστάθειας που προκάλεσε η ριψοκίνδυνη συμπεριφορά και οι προκλήσεις της Β.Κορέας. Παράλληλα, θα συζητήσω τον σεβασμό μας για τις αξίες που μοιραζόμαστε με τους συμμάχους μας, όπως, η κυριαρχία των κρατών, η εδαφική ακεραιότητα, η ελευθερία της ναυσιπλοΐας σε ιστορικά διεθνή ύδατα, αλλά και το δίκαιο κι ανταποδοτικό εμπόριο», δήλωσε ο Τζ.Μάτις.

Την προηγούμενη εβδομάδα, αμερικανικό αντιτορπιλικό έπλευσε κοντά στα νησιά που διεκδικεί η Κίνα στη Νότια Σινική Θάλασσα προκαλώντας την αντίδραση του Πεκίνου.

Η επίσημη επίσκεψη του Τραμπ στην Ασία, τον επόμενο μήνα θα περιλαμβάνει και την Κίνα, στην οποία ασκεί πιέσεις η Ουάσινγκτον, προκειμένου το Πεκίνο να κάνει περισσότερα για την διακοπή από την Βόρεια Κορέα της ανάπτυξης του πυραυλικού και του πυρηνικού της οπλοστασίου.

Η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός και οικονομικός εταίρος της Βόρειας Κορέας, αλλά και διπλωματικός υποστηρικτής της Πιονγιάνγκ.

Την Πέμπτη, ο Μάτις θα ηγηθεί αμερικανικής αντιπροσωπείας στην Ταϊλάνδη και θα παραστεί στην επίσημη τελετή αποτέφρωσης του βασιλιά Πουμιπόν Αντουνιαντέτ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL