Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.2°C25.8°C
2 BF 33%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.4°C26.8°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.0°C24.8°C
2 BF 49%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.0°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.0°C24.9°C
2 BF 33%
Ιράκ-Κούρδοι: Οι ιρακινές δυνάμεις κατέλαβαν το Κιρκούκ και τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ιράκ-Κούρδοι: Οι ιρακινές δυνάμεις κατέλαβαν το Κιρκούκ και τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις

Οι ιρακινές κυβερνητικές δυνάμεις κατέλαβαν σημαντική πετρελαϊκή εγκατάσταση βόρεια της πόλης του Κιρκούκ και την κύρια στρατιωτική βάση της ομώνυμης διαφιλονικούμενης επαρχίας από την οποία οι ιρακινές δυνάμεις εκδιώχθηκαν από τους κούρδους μαχητές (πεσμεργκά).

«Οι αντιτρομοκρατικές μονάδες ολοκλήρωσαν την ανάπτυξή τους στη στρατιωτική βάση K1», βορειο-δυτικά της πόλης του Κιρκούκ», ανακοίνωσε η κοινή διοίκηση των επιχειρήσεων.

Πρόκειται για μία βάση που δημιουργήθηκε το 2003 από τον αμερικανικό στρατό και αποτελούσε την έδρα της 12ης μεραρχίας του ιρακινού στρατού.

Τον Ιούνιο 2014, εκμεταλλευόμενοι την αστραπιαία επίθεση των δυνάμεων του Ισλαμικού Κράτους, οι πεσμεργκά κατέλαβαν τη στρατιωτική βάση ταπεινώνοντας τους ιρακινούς στρατιώτες, υποχρεώνοντάς τους να βγάλουν τις στολές τους, να βάλουν μακριά καφτάνια και κατάσχοντας τα όπλα τους.

Η Βαγδάτη και αυτόνομη περιοχή του βορείου Ιράκ, υπό ακραία ένταξη μετά το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της 25ης Σεπτεμβρίου, δεν κατόρθωσαν να συμφωνήσουν σε αποκλιμάκωση σχετικά με τα διαφιλονικούμενα εδάφη, ανάμεσά τους και η επαρχία του Κιρκούκ.

Κατ΄εφαρμογήν τελεσιγράφου, οι ιρακινές δυνάμεις προωθήθηκαν τη χθεσινή νύκτα και ανακοίνωσαν ότι έχουν καταλάβει οδικές αρτηρίες και υποδομές από τους πεσμεργκά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL