Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.6°C16.5°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.1°C14.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
8.0°C14.4°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C14.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
5 °C
4.9°C11.8°C
0 BF 100%
Ταγίπ Ερντογάν: Στόχος μας στην Συρία το Ισλαμικό Κράτος και οι Κούρδοι πολιτοφύλακες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ταγίπ Ερντογάν: Στόχος μας στην Συρία το Ισλαμικό Κράτος και οι Κούρδοι πολιτοφύλακες

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του άρχισε επιχειρήσεις στη βόρεια Συρία που έχουν στόχο να σταματήσουν τις απειλές που θέτουν η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος και η κουρδική πολιτοφυλακή PYD.

Η Τουρκία έχει επιτύχει μια πιο ασφαλή, πιο ισχυρή θέση και πιο ελπιδοφόρα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, τόνισε ο Ερντογάν.

"Αρχίσαμε μια στρατιωτική επιχείρηση στη βόρεια Συρία στις 04.00 σήμερα το πρωί με στόχο να εξαλείψουμε τις απειλές που θέτει το ΙΚ και οι Κούρδοι της Συρίας", δήλωσε ο Ερντογάν, προσθέτοντας ότι η χώρα του θέλει να "θέσει ένα τέλος" στα προβλήματα στα τουρκικά σύνορα, καθώς δέχεται συχνές επιθέσεις στην περιοχή των συνόρων της από περιοχές της γειτονικής Συρίας.

Οι δράστες της βομβιστικής επίθεσης το βράδυ του Σαββάτου στη γαμήλια γιορτή στην πόλη Γκαζιάντεπ της νοτιοανατολικής Τουρκίας θα πληρώσουν "ακριβά", υπογράμμισε ο Ερντογάν.

Η Τουρκία θέλει να απομακρύνει τη σκιά που έχει ρίξει το Ισλαμικό Κράτος στη θρησκεία του Ισλάμ, τόνισε επίσης ο πρόεδρος της Τουρκίας.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL