Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.2°C25.8°C
2 BF 33%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.4°C26.8°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.0°C24.8°C
2 BF 49%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.0°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.0°C24.9°C
2 BF 33%
Τουρκικά άρματα μάχης εισέβαλαν στη Συρία (Live εικόνα)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τουρκικά άρματα μάχης εισέβαλαν στη Συρία (Live εικόνα)

Ξεκίνησε η χερσαία επιχείρηση των τουρκικών δυνάμεων στη Συρία, καθώς, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, τουρκικά άρματα μάχης εισέβαλαν στο έδαφος της χώρας.

Σύμφωνα με φωτορεπόρτερ του AFP, περίπου 10 τουρκικά άρματα μάχης εισέβαλαν στη Συρία και πυροβολούν προς την κατεύθυνση θέσεων του Ισλαμικού Κράτους στη συριακή πόλη Τζαραμπλούς.

Όπως μετέδωσε δημοσιογράφος του Reuters που βρίσκεται επίσης στη μεθόριο, είδε έξι τουρκικά άρματα μάχης μέσα στο συριακό έδαφος και ότι υπάρχουν σφοδροί βομβαρδισμοί.

Στο συριακό έδαφος εισήλθαν σήμερα από την Τουρκία και αντάρτες του υποστηριζόμενου από την Άγκυρα Ελεύθερου Συριακού Στρατού στο πλαίσιο της τουρκικής επιχείρησης που διεξάγεται με στόχο την εκδίωξη από την Τζαραμπλούς των δυνάμεων του Ισλαμικού Κράτους, δήλωσε στο Reuters διοικητής των Σύρων ανταρτών.

Υπενθυμίζεται ότι ο τουρκικός στρατός, υποστηριζόμενος από τις δυνάμεις της διεθνούς αντιτζιχαντιστικής συμμαχίας υπό τις ΗΠΑ, ξεκίνησε νωρίς το πρωί της Τετάρτης μια επιχείρηση με την ονομασία "Ασπίδα του Ευφράτη" με τη συμμετοχή μαχητικών του αεροσκαφών και των ειδικών του δυνάμεων, για να εκδιώξει το ΙΚ από την Τζαραμπλούς, η οποία βρίσκεται στη συριακή μεθόριο με την Τουρκία.

Στην επιχείρηση της Τουρκίας στη Τζαραμπλούς παράσχουν αεροπορική κάλυψη και οι ΗΠΑ, σύμφωνα με όσα επιβεβαίωσε υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος, ο οποίος πρόσθεσε ότι η Ουάσινγκτον «συγχρονίζεται» με τον σύμμαχό της στο ΝΑΤΟ στα σχέδια.

Σημειωτέον ότι επίσκεψη στην Άγκυρα πραγματοποιεί ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος αναμένεται να έχει συνομιλίες με τον Τούρκο πρωθυπουργό, Μπιναλί Γιλντιρίμ και τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, με κύριο θέμα την κρίση στη Συρία.

Η Τουρκία θα ηττηθεί στη Συρία

"Η Τουρκία είναι σε συριακό βάλτο. Θα ηττηθεί όπως το Νταές", έγραψε ο Σάλεχ Μούσλιμ, ηγέτης του Κόμματος Δημοκρατική Ένωση (PYD) των Κουρδων της Συρίας στο Twitter στα τουρκικά, αραβικά και αγγλικά. Να σημειωθεί ότι το Νταές είναι το αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους, γνωστού επίσης ως ISIS ή ISIL.

Η Άγκυρα θεωρεί ως απειλή το PYD του Μούσλιμ, το οποίο μάχεται επίσης εναντίον του ΙΚ με την υποστήριξη των ΗΠΑ, λόγω των διασυνδέσεών του με τους Κούρδους μαχητές που διεξάγουν το δικό τους αντάρτικο σε τουρκικό έδαφος από το 1984.

Ταγίπ Ερντογάν: Στόχος μας στην Συρία το Ισλαμικό Κράτος και οι Κούρδοι πολιτοφύλακες

https://www.youtube.com/embed/yUbsT4Kx_oc

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL