Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
13.2°C16.9°C
5 BF 72%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.3°C
3 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.0°C17.1°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.2°C19.8°C
6 BF 54%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
15.9°C16.9°C
2 BF 55%
Υπουργός Αμύνης Βολιβίας σε πολίτη «Θα σε εξαφανίσω σε 10 δευτερόλεπτα» – Απεργία πείνας δημάρχων για τον… ιό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Υπουργός Αμύνης Βολιβίας σε πολίτη «Θα σε εξαφανίσω σε 10 δευτερόλεπτα» – Απεργία πείνας δημάρχων για τον… ιό

Του Αργύρη Παναγόπουλου

«Θα σε εξαφανίσω σε δέκα δευτερόλεπτα», απείλησε πολίτη ο πραξικοπηματίας υπουργός Αμύνης της Βολιβίας Λουίς Φερνάντο Λόπες, ενώ 70 δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι από 33 δήμους κάνουν απεργία πείνας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πενιχρή βοήθεια από την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, που έχει προκαλέσει περίπου 500 θύματα και 15 χιλιάδες κρούσματα. Οι πραξικοπηματίες της Ανιές προσπαθούν να ανακόψουν την επερχόμενη εκλογική νίκη του Κινήματος για το Σοσιαλισμό (MAS ) στις προεδρικές εκλογές της 6ης Σεπτεμβρίου του 2020 με δύο δοκιμασμένα «πολιτικά» όπλα,  τη διαφθορά και το πελατειακό κράτος.

«Θα σε εξαφανίσω σε δέκα δευτερόλεπτα», απείλησε πολίτη ο πραξικοπηματίας υπουργός Αμύνης της Βολιβίας Λουίς Φερνάντο Λόπες γιατί κατά την γνώμη του υπουργού δεν έδειξε τον απαραίτητο σεβασμό σε… στρατιωτικό, αναβιώνοντας στιγμές από το πιο μαύρο παρελθόν της χώρας και της Λατινικής Αμερικής.

«Αυτός θα αντιδράσει και εσείς θα εξαφανιστείτε σε δέκα δευτερόλεπτα. Το ξέρετε, έτσι; Και εγώ σας εγγυούμαι ότι αυτό θα γίνει», απείλησε ο υπουργός Αμύνης της Βολιβίας ένα απλό πολίτη, για να συζήσει αργότερα συγγνώμη από το Facebook όταν η εφημερίδα Pagina Siete ανάρτησε το βίντεο με τις απειλές του υπουργού πυροδοτώντας μια έκρηξη οργής εναντίον των πραξικοπηματιών.

Οι ακροδεξιές θέσεις της κυβέρνησης της Ζανίν Ανιές συμπληρώνονται και μια ραγδαία εξάπλωση της διαφθοράς, που ανάγκασε τον υπουργό Εργασίας Όσκαρ Μερκάδο να αντικαταστήσει τον υφυπουργό του Φρανζ Τσόκε, γιατί «πολιτικοποιούσε και εκλογοποιούσε» το πρόγραμμα για την απασχόληση. Ο υπουργός αντικατέστησε τον υφυπουργό του στον απόηχο από το σκάνδαλο των πελατειακών σχέσεων στη διαχείριση του προγράμματος για την απασχόληση. Σε βίντεο που δημοσιεύτηκε ο πρώην υφυπουργός Τσόκε διαβεβαίωνε τους συνομιλητές του ότι το σχέδιο για την απασχόληση θα μπορούσε να φέρει μέχρι και 1,2 εκατομμύρια ψήφους στο κόμμα της Ανιές για να κερδίσει τον υποψήφιο του Κινήματος για το Σοσιαλισμό (MAS) στις προεδρικές εκλογές που αποφασίστηκε ότι θα διεξαχθούν στις 6 Σεπτεμβρίου του 2020.

Η τελευταία δημοσκόπηση δίνει στον υποψήφιο του Κινήματος για το Σοσιαλισμό Λουίς Άρθε το 33% και ακολουθούν ο κεντροδεξιός υποψήφιος Κάρλος Μέσα με το 18,3% και η προσωρινή πρόεδρος Ζανίν Ανιές με το 16,9%.

Την ίδια στιγμή 70 δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι από 33 δήμους της Περιφέρειας της Κοτσαμπάμπα προχώρησαν σε απεργία πείνας για να διαμαρτυρηθούν για την έλλειψη στήριξης για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού από την κυβέρνηση της Ανιές. Ο Σύλλογος των Αυτόνομων Δήμων της Κοτσαμπάμπα (Amdeco) υπογράμμισε το παράδειγμα των δημάρχων θα το ακολουθήσουν και άλλοι δημοτικοί άρχοντες και εκπρόσωποι συλλογικοτήτων που ζητούν στήριξη από την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Ορισμένα μάλιστα πιστεύουν ότι η κυβέρνηση της Ανιές έχει αφήσει αβοήθητη την Κοτσαμπάμπα και άλλες περιοχές της χώρας στην πανδημία γιατί απλά η μεγάλη πλειοψηφία τους στηρίζει το Κίνημα για το Σοσιαλισμό. Η Κοτσαμπάμπα είναι η 3η σε θύματα και κρούσματα Περιφέρεια της Βολιβίας.  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL