Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.5°C19.6°C
3 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.5°C17.7°C
1 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C18.0°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.3°C16.3°C
1 BF 65%
Τουρκία: Στη φυλακή οδηγήθηκαν τρεις βουλευτές της αντιπολίτευσης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τουρκία: Στη φυλακή οδηγήθηκαν τρεις βουλευτές της αντιπολίτευσης

Στη φυλακή οδηγήθηκαν δύο βουλευτές του φιλοκουρδικού HDP και ένας του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Οι Λεϊλά Γκιουβέν και Μούσα Φαρισογκουλαρί του φιλοκουρδικού Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP), και Ενίς Μπερμπέρογλου του κύριου αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), απόλεσαν τη βουλευτική τους ασυλίας μόλις οι καταδίκες εναντίον τους έγιναν τελεσίδικες.

Ο εισηγητής για την Τουρκία στο Ευρωκοινοβούλο Νάτσο Σάντσεθ Αμόρ δήλωσε πως η αφαίρεση της βουλευτικής ασυλίας από τους τρεις αποτελεί "ακόμη ένα ανησυχητικό βήμα στην κατεύθυνση αυτού που μοιάζει να είναι μία ατέρμονη σειρά ενεργειών ενάντια στην αντιπολίτευση".

Το HDP ανακοίνωσε πως θα συζητήσει το θέμα σήμερα. Μάλιστα δημοσίευσε ένα βίντεο που δείχνει την αστυνομία να παρεμποδίζει από ένα πάρκο στην Άγκυρα μία ομάδα από βουλευτές του που κρατούσαν επιγραφές με το σύνθημα "αυτό είναι ένα πραξικόπημα".

Οι Γκιουβέν και Φαρισογκουλαρί καταδικάσθηκαν σε κάθειρξη έξι και εννέα ετών αντίστοιχα, για συμμετοχή τους σε τρομοκρατική οργάνωση, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο Anadolu.

Ο Μπερμπέρογλου του CHP καταδικάσθηκε σε πέντε χρόνια και 10 μήνες γιατί έδωσε σε εφημερίδα ένα βίντεο που φέρεται να παρουσιάζει τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες να φορτώνουν όπλα και να τα μεταφέρουν στη Συρία.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL