Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.2°C24.8°C
3 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
20.2°C24.2°C
2 BF 42%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C20.5°C
3 BF 57%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.5°C
4 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.9°C23.0°C
3 BF 43%
Ο Μπολσονάρου εργατολόγος: Η ανεργία σκοτώνει, πηγαίνετε να δουλέψετε
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο Μπολσονάρου εργατολόγος: Η ανεργία σκοτώνει, πηγαίνετε να δουλέψετε

Του Αργύρη Παναγόπουλου

Ο ευρηματικός Μπολσονάρου μεταμφιέστηκε αυτή τη φορά σε... εργατολόγο για να δηλώσει ότι «η ανεργία μπορεί να σκοτώσει» για να καλέσει τους πολίτες «να πάνε να δουλέψουν για να μην πεινάσουν», σε αντίθεση με τους κυβερνήτες των κρατιδίων που έχουν ανακοινώσει περιοριστικά μέτρα. 

Ο ακροδεξιός Μπολσονάρου θα είναι ο τελευταίος που θα παραδεχθεί στη Βραζιλία ότι ο κορωνοϊός άρχισε να θερίζει τη χώρα, που θρηνεί ήδη σχεδόν χίλιους νεκρούς και έχει περίπου είκοσι χιλιάδες κρούσματα.

Ο Μπολσονάρου αντίθετα ως μαθητευόμενος εργατολόγος υποστηρίζει υποκριτικά ότι «η ανεργία μπορεί επίσης να σκοτώνει», προτρέποντας τους πολίτες να πάνε στις δουλειές τους «για να μην μείνουν άνεργοι και πεθάνουν από την πείνα».

Ο Μπολσονάρου μάλιστα έκανε τις δηλώσεις αυτές στην κοινή συνέντευξη τύπου με τον υπουργό Οικονομικών Γκουέδες και τον υπουργό Υγείας Μαντέτα, που έλεγαν ακριβώς τα αντίθετα από τις.. εργατολογίες του προέδρου της χώρας.

Για το λόγο αυτό ο Μπολσονάρου δεν δίστασε να ζητήσει «πίστη» από τους υπουργούς του, εξαναγκάζοντας τον υπουργό Υγείας να παραδεχθεί ότι «υπάρχουν εσωτερικές διαφορές στην κυβέρνηση». Ο Μαντέτα πάντως έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί.

Η παραίτηση φαίνεται εντελώς άγνωστη λέξη και για τον Μπολσονάρου, ιδιαίτερα μετά τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι ο κόσμος παρόλο που καταδικάζει τους χειρισμούς αντιμετώπισης της πανδημίας δεν θεωρεί ότι αποτελούν λόγο απομάκρυνσής του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL