Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
16.0°C20.9°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.2°C21.1°C
4 BF 42%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.6°C18.8°C
5 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.6°C19.8°C
5 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
2 BF 56%
Ο Μπολσονάρου γιατρός: Οι Βραζιλιάνοι έχουν αντισώματα από τους υπονόμους - Λούλα: Παραιτήσου ή θα σε διώξουμε
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο Μπολσονάρου γιατρός: Οι Βραζιλιάνοι έχουν αντισώματα από τους υπονόμους - Λούλα: Παραιτήσου ή θα σε διώξουμε

Του Αργύρη Παναγόπουλου

Η Βραζιλία είχε 20 νεκρούς από τον κορωνοϊό την τελευταία ημέρα και τα θύματα έφθασαν στα 77 και τα κρούσματα στα 2.915 άτομα. Για τον πρόεδρο της χώρας Ζαϊρ Μπολσονάρου «οι Βραζιλιάνοι δεν μολύνονται, γιατί κυλιούνται όλη τη ζωή τους στους υπονόμους και δεν παθαίνουν τίποτα. Πιστεύω ότι έχε μολυνθεί πολύς κόσμος στη Βραζιλία, αλλά έχουν τα αντισώματα που τους βοηθούν να μην πολλαπλασιαστούν».

Ο θρησκευόμενος τζογαδόρος Μπολσονάρου κατέστησε σαφές ένα πράγμα, ότι οι εκκλησίες και τα πρακτορεία στοιχημάτων θα παραμείνουν ανοικτά, γιατί προσφέρουν «βασικές και απαραίτητες» υπηρεσίες στον κόσμο, αδιαφορώντας για τα περιοριστικά μέτρα που έχουν υιοθετήσει πολλοί κυβερνήτες κρατιδίων. Αντίθετα το υπουργείο Υγείας προειδοποίησε ότι «ο επόμενος μήνας θα είναι πολύ δύσκολος», ενώ η Βραζιλία αποτελεί ήδη των χώρα με τα περισσότερα κρούσματα και θύματα στη Λατινική Αμερική.

Ο πρώην πρόεδρος Λούλα ζήτησε την παραίτηση ή την αποπομπή του Μπολσονάρου για τον επικίνδυνο τρόπο που χειρίζεται την πανδημία, «γιατί δεν μπορεί να παίζει με τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων».  «Η Βραζιλία έχασε πολύτιμο χρόνο. Φοβάμαι. Ο πρόεδρος εμφανίζεται αιφνιδιαστικά στην τηλεόραση κάνοντας έναν πολιτικό πόλεμο εναντίον της βραζιλιάνικης κοινωνίας, των κυβερνητών και των δημάρχων», συμπλήρωσε ο Λούλα.  

Ο Μπολσονάρου αυτοανακηρύχθηκε από τα κοινωνικά δίκτυα σε… μετεωρολόγο προβλέποντας ότι «ο κορωνοϊός είναι σαν τη βροχή και πολλοί θα βραχούν», ενώ λίγο αργότερα μεταμφιέστηκε σε εργατολόγο και υποσχέθηκε 120 δολάρια το μήνα σε όσους άτυπους εργαζόμενους χάσουν τη δουλειά τους εξαιτίας του ιού, τα τριπλάσια από τα 40 δολάρια το μήνα που είχε υποσχεθεί προηγούμενα. Το βοήθημα αυτό θα καταβληθεί περίπου σε 40 εκατομμύρια άτομα και ο Μπολσονάρου στοιχηματίζει ότι θα το περάσει με ευκολία από το κοινοβούλιο. Αναλαμβάνοντας και του ρόλο του σταθμάρχη επιτέθηκε εναντίον των κυβερνητών «που θέλουν να αφήσουν καμένη γη» διακόπτοντας τις δημόσιες μεταφορές και συγκοινωνίες. Τέλος δεν μπόρεσε να μην φορέσει και το καλυμμαύχι το ιερέα για να δηλώσει: «Έχουμε ελπίδα και πίστη στο Θεό. Η ανησυχία του είναι κα δική μας και εμείς θέλουμε το καλό του».

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας απέρριψε τις προτάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για να μπει η χώρα σε καραντίνα και υποστηρίζει τη συνέχιση της παραγωγικής δραστηριότητας γιατί «εάν δεν υπάρχει εργασία ο κόσμος δεν θα έχει λεφτά και τα πεθαίνει της πείνας ή θα αυτοκτονεί». Σύμφωνα με τον ίδιο  ανεργία εκτινάχθηκε ήδη στο 12%, γεγονός που σημαίνει ότι στη Βραζιλία υπάρχουν 12 εκατομμύρια άνεργοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL