Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
13.6°C18.5°C
1 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
12.6°C16.7°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.4°C
2 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 66%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
9.9°C14.6°C
0 BF 87%
Εξαπλώνεται ο Κορονοϊός: Ενισχύουνται τα μέτρα προστασίας παγκοσμίως
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εξαπλώνεται ο Κορονοϊός: Ενισχύουνται τα μέτρα προστασίας παγκοσμίως

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι υγειονομικές υπηρεσίες ανά τον κόσμο μετά την εμφάνιση του νέου κορονοϊου. Απέναντι στον πολλαπλασιασμό των κρουσμάτων τόσο στην Ευρώπη όσο και σε πολλές χώρες, οι αρχές ενισχύουν τα μέτρα πρόληψης και περιορισμού του ιού.

Νότια Κορέα και ΗΠΑ αναβάλλουν τις κοινές στρατιωτικές τους ασκήσεις μέχρι νεοτέρας

Η Νότια Κορέα και οι ΗΠΑ θα αναβάλουν τις κοινές στρατιωτικές τους ασκήσεις μέχρι νεοτέρας, σύμφωνα με αμυντικούς αξιωματούχους στη Σεούλ.

Η εξέλιξη αυτή καταγράφεται μετά τα αυξημένα κρούσματα εξάπλωσης του κοροναϊού στη Νότια Κορέα, καθώς έχουν μολυνθεί στρατιώτες των δύο χωρών.

Ο αμερικανικός στρατός γνωστοποίησε το πρώτο κρούσμα, σε έναν 23χρονο στρατιώτη στη στρατιωτική βάση Καμπ Κάρολ που βρίσκεται σε απόσταση 20 χιλιομέτρων από την Νταεγκού, όπου και έχουν αναφερθεί τα περισσότερα από τα 1.595 κρούσματα που έχουν καταγραφεί στη Νότια Κορέα.

Αριθμό κρουσμάτων ανέφερε και ο στρατός της Νότιας Κορέας.

Η Νέα Υόρκη προετοιμάζεται  1.200 κλίνες στα νοσοκομεία

Αξιωματούχοι του τομέα υγείας στις ΗΠΑ προειδοποίησαν τους Αμερικανούς να προετοιμαστούν για περισσότερες περιπτώσεις μόλυνσης από το νέο κοροναϊό και η πόλη της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε σχέδια για την διάθεση άνω των 1.200 κλινών στα νοσοκομεία την περίπτωση που αυτό χρειαστεί.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες και σε “άριστη κατάσταση” για να διαχειριστούν την υγειονομική κρίση που προκαλεί ο κοροναϊός.

Ο ίδιος κατηγόρησε δύο τηλεοπτικά δίκτυα ότι παρουσιάζουν με δραματικό τρόπο την κατάσταση με τον κοροναϊό, προκαλώντας αναστάτωση στις αγορές.

Τους 22 έφτασαν οι νεκροί στο Ιράν, όπου τα κρούσματα είναι πλέον 141. Στα 43 τα κρούσματα στο Κουβείτ

Είκοσι δύο άνθρωποι έχουν πεθάνει μέχρι στιγμής από τον νέο κοροναϊό στο Ιράν, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο Irna σήμερα.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρα φτάνει τα 141, πρόσθεσε η ίδια πηγή, αν και δεν διευκρίνισε αν οι νεκροί περιλαμβάνονται στον αριθμό των κρουσμάτων.

Η Οζάκα θα κλείσει τους παιδικούς σταθμούς, τα δημοτικά σχολεία και τα γυμνάσια

Στο μεταξύ στο Κουβέιτ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του covid-19 ανέρχονται σε 43, σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Υγείας, ο οποίος πρόσθεσε ότι όλα αφορούν ανθρώπους που είχαν ταξιδέψει στο Ιράν.

Η πόλη της Οζάκα στην Ιαπωνία αποφάσισε να κλείσει όλους τους δημόσιους παιδικούς σταθμούς, δημοτικά σχολεία και γυμνάσια από τις 29 Φεβρουαρίου έως τις 13 Μαρτίου σε μια προσπάθεια να αποτρέψει την εξάπλωση του νέου κοροναϊού, όπως μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο Kyodo.

Αξιωματούχος της Οζάκα δήλωσε ότι οι δημοτικές αρχές θα συνεδριάσουν αργότερα σήμερα προκειμένου να συζητήσουν μέτρα αναφορικά με τον ιό, προσθέτοντας ότι ο ίδιος δεν είναι ενήμερος για μια τέτοια απόφαση.

Ελβετία: Ματαιώνεται το σαλόνι υψηλής ωρολογοποιίας της Γενεύης

Η έκθεση ωρολογοποιίας Watches & Wonders στη Γενεύη δεν θα διεξαχθεί φέτος λόγω της εξάπλωσης του κοροναϊού, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Ίδρυμα Υψηλής Ωρολογοποιίας (Fine Watchmaking Foundation, FHH) που την διοργανώνει.

«Μπροστά στις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με την παγκόσμια εξάπλωση του ιού COVID-19, είναι καθήκον του FHH…να προβλέψει τους πιθανούς κινδύνους που μπορεί να ενέχουν τα ταξίδια και οι σημαντικές διεθνείς συναντήσεις», ανέφερε η FHH σε ανακοίνωση, εκτιμώντας ότι η ματαίωση είναι «η πιο υπεύθυνη απόφαση στο σημερινό πλαίσιο των κινδύνων για την υγεία».

Το Σαλόνι Υψηλής Ωρολογοποιίας, στο οποίο κυριαρχούν εμπορικά σήματα της Richemont, όπως Cartier και IWC, αναμενόταν αρχικά να διεξαχθεί στις 25-29 Απριλίου. Η ακύρωση δημιουργεί ερωτήματα και για την ανταγωνιστική έκθεση Baselworld, που είναι προγραμματισμένο να ανοίξει τις πόρτες της στις 20 Απριλίου.

Πηγή: ΑΜΠΕ - Reuters

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL