Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.1°C24.5°C
4 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.3°C20.3°C
4 BF 42%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.8°C20.5°C
4 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.9°C22.5°C
5 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.8°C23.5°C
4 BF 31%
Κορωναϊός: Το Ιράκ έκλεισε μεθοριακό πέρασμα με το Κουβέιτ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωναϊός: Το Ιράκ έκλεισε μεθοριακό πέρασμα με το Κουβέιτ

Οι αρχές του Ιράκ ανακοίνωσαν ότι κλείνουν το πέρασμα Σαφουάν με το Κουβέιτ για τους ταξιδιώτες έπειτα από αίτημα της γειτονικής χώρας, δήλωσε σήμερα ο δήμαρχος της πόλης που βρίσκεται το πέρασμα χωρίς να δώσει εξηγήσεις, καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για την εξάπλωση του νέου κοροναϊού.

Το Κουβέιτ ανακοίνωσε σήμερα ότι τρεις άνθρωποι, ανάμεσά τους και ένας Σαουδάραβας, που επέστρεψαν στη χώρα από το Ιράν έχουν μολυνθεί από τον covid-19, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο KUNA.

Εξάλλου το Ιράκ παρέτεινε το Σάββατο την απαγόρευση εισόδου στη χώρα όλων των μη Ιρακινών από το Ιράν, αφού στη χώρα έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής 43 επιβεβαιωμένα κρούσματα, εκ των οποίων οκτώ θανατηφόρα.

Αρχικά η Βαγδάτη είχε απαγορεύσει την Πέμπτη την είσοδο στο ιρακινό έδαφος σε όλους του μη Ιρακινούς που προέρχονται από το Ιράν για τρεις ημέρες. Όμως το Σάββατο το βράδυ ο Ιρακινός πρωθυπουργός Άντελ Άμπντελ Μάχντι επεσήμανε ότι η απαγόρευση θα παραταθεί, χωρίς να διευκρινίσει μέχρι πότε.

Το Ιράν και το Ιράκ, όπου οι πλειονότητα των κατοίκων είναι σιίτες, έχουν στενούς θρησκευτικούς, πολιτικούς και εμπορικούς δεσμούς. Μετά το ξέσπασμα της επιδημίας του covid-19 το Ιράν ανέστειλε το προσκύνημα στους ιερούς τόπους του Ιράκ, ενώ η Iraqi Airways τις πτήσεις της προς το Ιράν.

Πηγή: ΑΜΠΕ- Reuters

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL