Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Νίγηρας: 20 νεκροί κατά τη διάρκεια διανομής τροφίμων σε πρόσφυγες

Φωτογραφία αρχείου-ΑΜΠΕ

«Ο προσωρινός απολογισμός ανέρχεται σε 20 νεκρούς, στην πλειονότητά τους γυναίκες και παιδιά, που έχασαν τη ζωή τους όταν σημειώθηκε ποδοπάτημα, κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης διανομής τροφίμων και χρημάτων στον Οίκο Νεότητας και Πολιτισμού στη Ντίφα», στην περιφερειακή πρωτεύουσα Ντίφα

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι ποδοπατήθηκαν και σκοτώθηκαν ενώ άγνωστος παραμένει ο ακριβής αριθμός των τραυματιών κατά τη διάρκεια διανομής τροφίμων και χρημάτων σε πρόσφυγες και εκτοπισμένους στην περιοχή Ντίφα του Νίγηρα.

«Ο προσωρινός απολογισμός ανέρχεται σε 20 νεκρούς, στην πλειονότητά τους γυναίκες και παιδιά, που έχασαν τη ζωή τους όταν σημειώθηκε ποδοπάτημα, κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης διανομής τροφίμων και χρημάτων στον Οίκο Νεότητας και Πολιτισμού στη Ντίφα», στην περιφερειακή πρωτεύουσα του νοτιοδυτικού Νίγηρα, κοντά στα σύνορα με τη Νιγηρία, δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο Γαλλικό Πρακτορείο ειδήσεων.

Πηγές από ανθρωπιστικές οργανώσεις επιβεβαίωσαν τον αριθμό των νεκρών κάνοντας λόγο για δέκα περίπου τραυματίες.

«Διανείμαμε τρόφιμα και χρήματα, το ποσό των 5.000 νάιρας (το νόμισμα της Νιγηρίας, ήτοι 15 ευρώ) ανά άτομο. Είχαν συγκεντρωθεί χιλιάδες άνθρωποι, οι περισσότεροι πρόσφυγες, που είχαν μάθει σχετικά με τα νέα της διανομής και που έφυγαν από τους καταυλισμούς τους, οι οποίοι, σε ορισμένες περιπτώσεις βρίσκονται σε απόσταση 100 χλμ για να πάνε στην Ντίφα», δήωλσε στο Γαλλικό Πρακτορείο κάτοικος της περιοχής.

Η περιοχή της Ντίφα, κοντά στη Νιγηρία, έχει βρεθεί αρκετές φορές στο στόχαστρο της Μπόκο Χαράμ. Στην περιοχή φιλοξενούνται περισσότεροι από 300.000 Νιγηριανοί πρόσφυγες και εσωτερικά εκτοπισμένοι.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Στουρνάρας μαινόμενος

Ο κεντρικός μας τραπεζίτης Γ. Στουρνάρας βγήκε χθες στο πρακτορείο Bloomberg και είπε ότι χρειάζονται συντονισμένα μέτρα δημοσιονομικής τόνωσης των οικονομιών, διότι αλλιώς η Ευρώπη θα βρεθεί ξανά αντιμέτωπη με μια σοβαρή κρίση χρέους.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις