Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.4°C17.6°C
3 BF 66%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.9°C15.9°C
1 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
9.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C14.7°C
2 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
13.0°C14.5°C
1 BF 75%
Ανάμειξη στα εσωτερικά της Βενεζουέλας από τον πρεσβευτή της Γαλλίας καταγγέλλει ο Μαδούρο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ανάμειξη στα εσωτερικά της Βενεζουέλας από τον πρεσβευτή της Γαλλίας καταγγέλλει ο Μαδούρο

Ο Μαδούρο σημείωσε ότι το υπουργείο Εξωτερικών εξετάζει την «απάντηση» σε αυτήν την υπόθεση, χωρίς να αποκλείσει το ενδεχόμενο απέλασης του υψηλόβαθμου διπλωμάτη. Κάτι παρόμοιο είχε γίνει πέρσι τον Μάρτιο, με τον πρεσβευτή της Γερμανίας Ντάνιελ Κρίνερ ο οποίος χαρακτηρίστηκε «ανεπιθύμητο πρόσωπο» επειδή πήγε στο διεθνές αεροδρόμιο του Καράκας για να υποδεχθεί τον Γκουαϊδό.

«Οι αντιδράσεις μας δεν μπορούν να είναι αυτόματες, αυτό που κάναμε πριν από έναν χρόνο δεν είναι υποχρεωτικά αυτό που θα κάνουμε και σήμερα… αλλά μπορεί και να είναι», είπε ο Μαδούρο θυμίζοντας την περίπτωση του Κρίνερ ο οποίος τελικά επέστρεψε στη θέση του τον Ιούλιο του 2019.

Ο Μαδούρο διερωτήθηκε πώς θα αντιδρούσαν οι γαλλικές αρχές αν ο πρεσβευτής της Βενεζουέλας στο Παρίσι κατέβαινε να διαδηλώσει με τα «κίτρινα γιλέκα». Ζήτησε από τον υπουργό Εξωτερικών Χόρχε Αρεάσα, που ήταν παρών στη συνέντευξη Τύπου, να εξετάσει «ποια απάντηση θα δώσει σε αυτούς τους εργαζόμενους στις πρεσβείες που αναμιγνύονται στις εσωτερικές υποθέσεις της Βενεζουέλας». «Θα εξετάσουμε (τις υποθέσεις αυτές) μία προς μία», κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL