Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Χιουμοριστική απάντηση της Γ. Τουνμπεργκ στην επίθεση του Ντ.Τραμπ

ΑΜΠΕ

Nα χαλαρώσει κάλεσε την Γκρέτα Τούνμπεργκ ο πρόεδρος των ΗΠΑ με ανάρτησή του στο twitter, με τη νεαρή ακτιβίστρια να απαντά ότι «μια έφηβη που προσπαθεί να διαχειριστεί την οργή της. Αυτή τη στιγμή χαλαρώνει και βλέπει μια καλή παλιά ταινία με έναν φίλο»

«Μια έφηβη που προσπαθεί να διαχειριστεί την οργή της. Αυτή τη στιγμή χαλαρώνει και βλέπει μια καλή παλιά ταινία με έναν φίλο», δήλωσε αλλάζοντας το προφίλ της στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter η Γκρέτα Τούνμπεργκ, απαντώντας στην ανάρτηση του Ντ.Τραμπ με την οποία την καλούσε να «χαλαρώσει».

Νωρίτερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ειρωνεύθηκε μέσω του twitter την Γκρέτα Τούνμπεργκ για την «οργή» της σχετικά με την κλιματική αλλαγή, συμβουλεύοντάς την «να χαλαρώσει» και να πάει σινεμά. «Είναι γελοίο», έγραψε ο ίδιος «συγχαίροντάς την», ωστόσο, που ανακηρύχθηκε «πρόσωπο της χρονιάς» από το περιοδικό Time.

«Η Γκρέτα πρέπει να μάθει να διαχειρίζεται την οργή της και μετά να πάει να δει μια καλή παλιά ταινία με έναν/μία φίλο/φίλη!», συνέχισε ο Τραμπ. «Χαλάρωσε Γκρέτα, χαλάρωσε!».

Η διαμάχη μεταξύ της νεαρής ακτιβίστριας κατά της κλιματικής αλλαγής και του Αμερικανού προέδρου λαμβάνει χώρα την τέταρτη επέτειο της συμφωνίας του Παρισιού για το κλίμα, από την οποία Τραμπ απέσυρε τις ΗΠΑ, λίγο αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος των ΗΠΑ στρέφει τα βέλη του εναντίον της Τούνμπεργκ.

Τον Σεπτέμβριο, έκανε retweet ένα κλιπάκι με την ομιλία της 16χρονης στη Σύνοδο του ΟΗΕ για το κλίμα, όπου εκείνη, οργισμένη, κατήγγειλε τους ηγέτες της διεθνούς κοινότητας, διότι έχουν αποτύχει να αντιμετωπίσουν την κλιματική αλλαγή θέτοντάς τους το ερώτημα: «Πώς τολμάτε;».

Το σαρκαστικό σχόλιό του ήταν: «Μοιάζει με ένα πολύ χαρούμενο κορίτσι που κοιτάζει προς ένα λαμπρό και υπέροχο μέλλον. Τόσο ωραίο να το βλέπει κανείς!».

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ανασχηματισμός και ασφαλιστικό Πινοσέτ

Για ανασχηματισμό που συζητιέται εδώ και δύο μήνες, θα περίμενε κανείς κάτι περισσότερο. Επί της ουσίας, ελάχιστα πράγματα άλλαξαν. Υπουργοί όπως ο Βρούτσης, ο Θεοχάρης και ο Αυγενάκης, που εξέθεσαν σοβαρά την κυβέρνηση, διατηρούν τα χαρτοφυλάκιά τους.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο