Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.4°C22.4°C
3 BF 45%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.6°C20.8°C
2 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C22.0°C
1 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.5°C19.9°C
3 BF 37%
Βρετανία: Ταυτοποιήθηκαν οι 39 νεκροί που βρέθηκαν σε φορτηγό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Βρετανία: Ταυτοποιήθηκαν οι 39 νεκροί που βρέθηκαν σε φορτηγό

Στην ταυτοποίηση των 39 ανθρώπων που βρέθηκαν νεκροί στο πίσω μέρος ενός φορτηγού-ψυγείου στο Έσσεξ της Βρετανίας προχώρησαν οι αρχές σύμφωνα με τις οποίες οι νεκροί κατάγονται από το Βιετνάμ.

Η βρετανική αστυνομία εργάστηκε με Βιετναμέζους αξιωματούχους για την ταυτοποίηση των 31 ανδρών και των οκτώ γυναικών. Οι οικογένειες όλων των θυμάτων έχουν ενημερωθεί.

Σύμφωνα με το υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας του Βιετνάμ, τα θύματα κατάγονται από τις έξι επαρχίες Χάι Φονγκ, Χάι Ντoυόνγκ, Νγκε Αν, Χα Τιν, Κουάνγκ Μπιν και Χούε.

Παράλληλα, η βρετανική αστυνομία ανέφερε ότι πλέον έχουν ταυτοποιηθεί όλοι.

«Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα στην έρευνα και μας δίνει τη δυνατότητα να εργαστούμε από κοινού με τους συναδέλφους μας της αστυνομίας του Βιετνάμ προκειμένου να υποστηρίξουμε τις οικογένειες των θυμάτων αυτών», δήλωσε ο αστυνομικός υποδιευθυντής του Έσσεξ Τιμ Σμιθ.

Τα πτώματα εντοπίστηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες της 23ης Οκτωβρίου μετά την άφιξη του κοντέινερ από τη Ζεεμπρούγκε στο Βέλγιο. Το κοντέινερ εντοπίστηκε στο λιμάνι του Πέρφλιτ, ανατολικά του Λονδίνου, και αρχικά η αστυνομία ανέφερε πως τα θύματα φέρεται να ήταν Κινέζοι.

Σε βάρος του οδηγού του φορτηγού απαγγέλθηκαν 39 κατηγορίες για ανθρωποκτονία, συνωμοσία για διακίνηση ανθρώπων και ξέπλυμα χρήματος.

Συνολικά 10 άνθρωποι συνελήφθησαν από την αστυνομία του Βιετνάμ, ενώ η βρετανική αστυνομία αναζητά επίσης δύο αδέλφια από τη Βόρεια Ιρλανδία.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL