Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.6°C23.1°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες
17 °C
14.1°C19.6°C
3 BF 72%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.0°C16.0°C
5 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.9°C23.8°C
2 BF 46%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.0°C15.9°C
0 BF 72%
Το μοντέλο της Χιλής… δολοφονεί: Κρεμασμένη σε φράκτη και με χειροπέδες νεαρή ηθοποιός;
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Το μοντέλο της Χιλής… δολοφονεί: Κρεμασμένη σε φράκτη και με χειροπέδες νεαρή ηθοποιός;

Του Αργύρη Παναγόπουλου 

Τα ίχνη της 36χροης ηθοποιού του δρόμου Ντανιέλα Καράσκο έχουν χαθεί από τις 19 Οκτωβρίου, ενώ ο αρχές σιωπούν εάν ανήκει σε αυτή το άψυχο σώμα που βρέθηκε κρεμασμένο σε πάρκο. Εάν επιβεβαιωθούν οι υποψίες της δημοκρατικής κοινής γνώμης η Καράσκο  δολοφονήθηκε με έναν από τους αγριότερους τρόπους που θυμίζουν το φασιστικό καθεστώς του Πινοσέτ, που χρησιμοποιούσε τις πολιτικές δολοφονίες για να εκφοβίσει τον κόσμο. Τα στοιχεία συγκλίνουν προς το παρόν ότι η Καράσκο βρέθηκε κρεμασμένη στο φράκτη πάρκου της μητροπολιτικής περιοχής του Σαντιάγκο φορώντας χειροπέδες, σύμφωνα με βίντεο που αναρτήθηκε από το άτομο που βρήκε το άψυχο σώμα της. 

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα η «Μίμο», όπως ήταν γνωστή η Καράσκο, φαίνεται ότι δολοφονήθηκε από τους καραμπινέρος μιας και φαίνεται ότι είχε την ατυχία να βρεθεί την ίδια στιγμή στη περιοχή που βρίσκονταν οι φρουροί του νόμου και της τάξης. Τα τελευταία άτομα που την είχαν δει ζωντανή επιβεβαιώνουν ότι είχε συλληφθεί από τους καραμπινέρος.

«Τη Ντανιέλα τη βίασαν, τη βασάνισαν, τη γέμισαν σημάδια, μέχρι που της πήραν τη ζωή της», κατάγγειλε το Συντονιστικό του φεμινιστικού και γυναικείου κινήματος «ΟύτεΜιαΛιγότερη», που αγωνίζεται διεθνώς εναντίον των δολοφονιών γυναικών και της παραβίασης των δικαιωμάτων τους.

«Τη Ντανιέλα τη συνέλαβαν στρατιωτικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας στις 19 Οκτωβρίου», τόνισε το Δίκτυο Γυναικών Ηθοποιών της Χιλής, καταγγέλλοντας την ολιγωρία των αρχών για να απαντήσουν στο ερώτημα εάν το άψυχο σώμα που βρέθηκε κρεμασμένο σε πάρκο του Σαντιάγκο ανήκει στην ίδια.

Το Εθνικό Συνδικάτο Ηθοποιών της Χιλής (Sidarte) απαίτησε δικαιοσύνη για το θάνατο της Καράσκο. «Το Κράτος της Χιλής πρέπει να απαντήσει και να δώσει μια διάφανη εκδοχή για τη συμμετοχή της αστυνομικής δύναμης στο θάνατό της. Βρισκόμαστε σε κατάσταση σοκ, θέλουμε δικαιοσύνη», τόνισε το Sidarte.  

Οι εισαγγελικές αρχές, μετά την αυτοψία που πραγματοποιήθηκε στη νεαρή γυναίκα που βρέθηκε στο πάρκο του Σαντιάγκο, ανακοίνωσαν ότι η έρευνα στρέφεται στην υπόθεση της αυτοκτονίας, γιατί με βάση την έκθεση της νεκροψίας ο θάνατός της οφείλεται σε ασφυξία αποκλείοντας τη συμμετοχή τρίτων. Πως όμως θα είχε μπορέσει να αυτοκτονήσει μια νεαρή γυναίκα φορώντας χειροπέδες; Η εκδοχή των αρχών φαίνεται να έχει βγει από τα αρχεία της μυστικής αστυνομίας του Πινοσέτ DINA.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή το σώμα δεν έφερε κακώσεις και ενδείξεις άσκησης σεξουαλικής βίας. Το Εθνικό Ινστιτούτο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (IΝDH) απέφυγε προς το παρόν να καταθέσει μήνυση αναμένοντας από την Εισαγγελία της Μητροπολιτικής Περιοχής του Νότιου Σαντιάγκο να ανακοινώσει επισήμως την εκδοχή της για την υπόθεση.

Από την έναρξη των κινητοποιήσεων στη Χιλή έχουν σκοτωθεί 20 άτομα, με την Ύπατη Αρμοστεί του ΟΗΕ να έχει στείλει ομάδα της για να διερευνήσει τους θανάτους που σημειώθηκαν και την πιθανή παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την πλευρά των αρχών. Το INDH έχει καταθέσει ήδη δεκάδες μηνύσεις για παραβιάσεις στα ανθρώπινα δικαιώματα των συλληφθέντων, ακόμη και των ανηλίκων, ενώ έχουν καταγραφεί δεκάδες υποθέσεις άσκησης σεξουαλικής βίας εναντίον γυναικών από το στρατό, την αστυνομία και τους καραμπινέρος. Τρεις νεαρές δημοσιογράφοι συνελήφθσαν προ ημερών και αντιμετωπίστηκαν ως "πουτάνες" από τους καραμπινέρος, σύμφωνα με τις καταγγελίες των ίδιων, αλλά και της εθνικής και διεθνής ένωσης δημοσιογράφων. 

Ο Πινιέρα και η κυβέρνησή του προσπαθούν να δικαιολογήσουν την αγριότητα της αστυνομικών αρχών, προκαλώντας ακόμη περισσότερο την ευαισθησία μεγάλου τμήματος της κοινής γνώμης. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL