Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.2°C20.7°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.2°C17.7°C
1 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.0°C18.0°C
2 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.9°C15.9°C
0 BF 55%
Εμπορικός πόλεμος: Καμία πρόοδος ως τώρα στις συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εμπορικός πόλεμος: Καμία πρόοδος ως τώρα στις συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας

Οι διαπραγματευτές των κυβερνήσεων των ΗΠΑ και της Κίνας δεν σημείωσαν καμία πρόοδο στις συνομιλίες που διεξήχθησαν τη Δευτέρα και την Τρίτη στην Ουάσινγκτον, έγραψε η εφημερίδα South China Morning Post, επικαλούμενη πληροφορημένες πηγές τις οποίες δεν κατονόμασε.

Οι πρώτες συνομιλίες σε επίπεδο υπουργών για τη διένεξη ανάμεσά τους όσον αφορά το εμπόριο έπειτα από δύο μήνες και πλέον είναι προγραμματισμένο να αρχίσουν σήμερα.

Σύμφωνα με τη Σάουθ Τσάινα Μόρνινγκ Πόουστ, η κινεζική αντιπροσωπεία, επικεφαλής της οποίας είναι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Λίου Χε, σχεδιάζει να αποχωρήσει από την Ουάσινγκτον εντός της ημέρας, έπειτα από μόλις μία συνάντηση σε επίπεδο υπουργών [1].

Αρχικά η κινεζική ομάδα των διαπραγματευτών προγραμματιζόταν να φύγει από την Ουάσινγκτον αργά το βράδυ της Παρασκευής, κατά το δημοσίευμα.

Η κινεζική πλευρά αρνήθηκε να συζητήσει για το ζήτημα των εξαναγκαστικών μεταφορών τεχνολογίας και των κρατικών επιδοτήσεων στις ως τώρα διαπραγματεύσεις, σύμφωνα με τις πληροφορίες της SCMP.

Εάν δεν υπάρξει πρόοδος στις συνομιλίες, ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να υλοποιήσει την απειλή του να αυξήσει το επίπεδο των επιπλέον δασμών που εφαρμόζονται σε εισαγόμενα κινεζικά προϊόντα αξίας 250 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο 30% από το 25% την Τρίτη 15η Οκτωβρίου.

Στην αμερικανική αγορά παραγώγων καταγράφηκε πτώση υψηλότερη από 1%, ενώ το ελβετικό φράγκο, νόμισμα που θεωρείται ασφαλής επένδυση από τις αγορές, κατέγραφε άνοδο μετά το δημοσίευμα.

Ο Λευκός Οίκος διέψευσε την πληροφορία ότι ο Λίου Χε θα επιστρέψει στην πατρίδα του εντός της ημέρας, μετέδωσε ρεπόρτερ του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CNBC.

«Δεν είμαστε ενήμεροι για κάποια αλλαγή στο πρόγραμμα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης [της Κίνας] αυτή τη στιγμή», διαβεβαίωσε η αμερικανική προεδρία, κατά το δίκτυο.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL