Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αφγανιστάν: 39 νεκροί και 140 τραυματίες από την επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο

ΑΜΠΕ

Ο κυβερνήτης της επαρχίας Ζάμπουλ, Ρ.Γιάρμαλ, δήλωσε ότι παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημα έπεσε στο κτίριο των αφγανικών υπηρεσιών πληροφοριών (NDS) με αποτέλεσμα να καταστραφεί και το περιφερειακό νοσοκομείο που βρίσκεται στο ίδιο σημείο

Στους 39 έφτασε ο αριθμός των νεκρών από την επίθεση αυτοκτονίας που πραγματοποίησαν χθες οι Ταλιμπάν σε νοσοκομείο στο Νότιο Αφγανιστάν, στην πόλη Κάλατ, πρωτεύουσα της επαρχίας Ζάμπουλ, σύμφωνα με εκπρόσωπο του κυβερνήτη της επαρχίας, Ραχματουλάχ Γιάρμαλ.

Ο αριθμός των τραυματιών έφτασε στους 140.

«Δύο απ' αυτούς που σκοτώθηκαν ήταν μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, ενώ οι υπόλοιποι είναι άμαχοι, μεταξύ των οποίων βρίσκονται γυναίκες, παιδιά, ασθενείς και επισκέπτες», σημείωσε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι «το νοσοκομείο καταστράφηκε ολοσχερώς».

Χθες ο κυβερνήτης της επαρχίας Ζάμπουλ, Ρ.Γιάρμαλ, δήλωσε ότι παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημα έπεσε στο κτίριο των αφγανικών υπηρεσιών πληροφοριών (NDS) με αποτέλεσμα να καταστραφεί και το περιφερειακό νοσοκομείο που βρίσκεται στο ίδιο σημείο.

Λίγο αργότερα εκπρόσωπος των Ταλιμπάν δήλωσε ότι η οργάνωση αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Η πραγματική επιδίωξη της Προανακριτικής

Στη Βουλή ξεκίνησε τις εργασίες της η Προανακριτική Επιτροπή η οποία θα διερευνήσει το αν υπήρξαν παρεμβάσεις του Δ. Παπαγγελλόπουλου στη Δικαιοσύνη προκειμένου να χειραγωγηθούν οι έρευνες για το σκάνδαλο Novartis.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο