Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
14.8°C17.3°C
3 BF 84%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.9°C14.4°C
2 BF 79%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
11.0°C14.3°C
2 BF 88%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
18.0°C18.8°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.9°C
3 BF 100%
«Σημαντική αύξηση» των κυρώσεων εναντίον του Ιράν ανακοίνωσε ο Ντ.Τραμπ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

«Σημαντική αύξηση» των κυρώσεων εναντίον του Ιράν ανακοίνωσε ο Ντ.Τραμπ

«Σημαντική» αύξηση των κυρώσεων σε βάρος του Ιράν, ανακοίνωσε σήμερα ο Ντόναλντ Τραμπ, έπειτα από τις επιθέσεις του Σαββάτου σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στη Σαουδική Αραβία, για τις οποίες η Ουάσινγκτον κατηγορεί την Τεχεράνη.

«Μόλις έδωσα οδηγίες στον υπουργό Οικονομικών να αυξήσει σημαντικά τις κυρώσεις σε βάρος του Ιράν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των ΗΠΑ στο twitter.

Οι κυρώσεις, προστίθενται στα πρωτοφανή τιμωρητικά μέτρα που έχει επιβάλει ήδη η Ουάσινγκτον στην Τεχεράνη αφότου ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος απέσυρε τη χώρα του τον Μάιο του 2018 από τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Σημειώνεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος εμφανίστηκε λιγότερο κατηγορηματικός από τους υπουργούς του τις τελευταίες ημέρες ως προς την ευθύνη του Ιράν στις επιθέσεις του Σαββάτου, αν και είχε δηλώσει ότι πρόκειται για τον κύριο ύποπτο, διαβεβαίωσε την Κυριακή πως είναι έτοιμος να «ανταποδώσει».

Η αμερικανική κυβέρνηση δεν αποκλείει στρατιωτικά αντίποινα έπειτα από αυτό που χαρακτήρισε «άνευ προηγουμένου επίθεση» εναντίον του παγκόσμιου εφοδιασμού πετρελαίου.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Μάικ Πομπέο αναμένεται σήμερα στην Τζέντα για τον συντονισμό εναντίον της «ιρανικής επιθετικότητας» με τον πρίγκιπα διάδοχο της Σοαυδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν.

Στη συνέχεια, ο Μ.Πομπέο θα μεταβεί στην πρωτεύουσα των ΗΑΕ Αμπού Ντάμπι για να συναντηθεί με τον πρίγκιπα διάδοχό τους Σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζαφγέντ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL