Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
10.1°C14.3°C
3 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.2°C13.3°C
2 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.1°C
3 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.5°C14.3°C
3 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.7°C11.9°C
4 BF 82%
Άλλη μια συστοιχία S-400 παραδίδει η Μόσχα στην Άγκυρα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Άλλη μια συστοιχία S-400 παραδίδει η Μόσχα στην Άγκυρα

Στην παράδοση ακόμη μίας συστοιχίας ρωσικών αντιαεροπορικών πυραύλων S-400 στην Τουρκία, προχώρησε η Ρωσία, σύμφωνα με τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Άλλη μια παράδοση έγινε σήμερα το πρωί», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος στον Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη Ρωσία.

Το τουρκικό πρακτορείο Άμυνας ανακοίνωσε πως η παράδοση δεύτερης συστοιχίας των S-400 άρχισε σήμερα και πως θα διαρκέσει περίπου έναν μήνα.

Παράλληλα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε την επιθυμία της Άγκυρας να συνεχιστεί η συνεργασία στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας με τη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένου του τομέα των πολεμικών αεροσκαφών, έπειτα από τις συνομιλίες που είχε με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Οι δύο ηγέτες επισκέφτηκαν σήμερα την αεροδιαστημική έκθεση MAKS, έξω από την Μόσχα, όπου πολεμικά αεροσκάφη τύπου Sukhoi Su-57 πραγματοποίησαν πτήσεις επίδειξης.

«Θέλουμε να συνεχίσουμε τη συναδελφικότητα με την Ρωσία σε πολλούς τομείς της αμυντικής βιομηχανίας. Μπορεί αυτή να είναι σε επιβατικά ή μαχητικά αεροσκάφη. Όλα αυτά στο πνεύμα της συναδελφικότητας», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Β.Πούτιν.

Από την πλευρά του ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι συζήτησε με τον Ερντογάν την πιθανότητα συνεργασίας στα μαχητικά Su-35 και την προοπτική κοινής παραγωγής στρατιωτικού εξοπλισμού.

«Οι συνομιλίες δεν περιορίστηκαν στη συνεργασία στρατιωτικής και αμυντικής βιομηχανίας, αλλά και στη συνεργασία σε τομείς πολιτικής αεροπορίας, διαστήματος και αεροπλοϊας. Συζητήσαμε τη συνεργασία στα Su-35 και την πιθανή συνεργασία ακόμη και στα νέα αεροσκάφη Su-57», συμπλήρωσε ο Β.Πούτιν.

Επιπροσθέτως, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα TurkStream της Gazprom, που αφορά την παράδοση αερίου στην Ευρώπη μέσω της Τουρκίας, της Βουλγαρίας, της Σερβίας και της Ουγγαρίας, τονίζοντας ότι «η κατασκευή του TurkStream προχωρά σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα».

«Εικάζουμε ότι οι Τούρκοι καταναλωτές θα αρχίσουν να προμηθεύονται ρωσικό φυσικό αέριο το συντομότερο στο τέλος αυτού του έτους, ενώ ο ανεφοδιασμός της Ευρώπης μέσω Τουρκίας θα ξεκινήσει αφότου η δεύτερη γραμμή επεκτείνει την χωρικότητα του TurkStream».

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της αμυντικής βιομηχανίας Almaz-Antey, που κατασκευάζει τους S-400, Γιαν Νοβίκοφ οι Τούρκοι στρατιωτικοί ειδικοί θα εκπαιδευθούν από την 1η Σεπτεμβρίου 2019 έως τη 2α Ιανουαρίου 2020 στον χειρισμό των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Almaz-Antey έκανε τη δήλωση αυτή όταν ο Ρώσος και ο Τούρκος πρόεδρος, ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επισκέφθηκαν το περίπτερο της επιχείρησης στην αεροδιαστημική έκθεση MAKS.

«Από την 1η Σεπτεμβρίου θα αρχίσει η εκπαίδευση των Τούρκων στρατιωτικών ειδικών με την ολοκλήρωσή της να αναμένεται στα τέλη του έτους. Στις 2 Ιανουαρίου είναι το προγραμματισμένο τέλος της εκπαίδευσης. Μετά από αυτό, η Τουρκική Δημοκρατία θα μπορεί να χρησιμοποιεί το σύστημα S-400 υπό τον άμεσο χαρακτηρισμό της», είπε ο διευθύνων σύμβουλος. 

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL