Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.7°C15.2°C
4 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
13.0°C16.8°C
3 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
14.9°C17.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.8°C
3 BF 49%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.9°C15.2°C
2 BF 77%
Επιβεβαιώνει τον θάνατο του γιου του Οσάμα μπιν Λάντεν ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επιβεβαιώνει τον θάνατο του γιου του Οσάμα μπιν Λάντεν ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ

Ο Χάμζα μπιν Λάντεν

Τον θάνατο του Χάμζα μπιν Λάντεν, ενός εκ των γιων του Οσάμα μπιν Λάντεν, που παρουσιαζόταν ως ο διάδοχός του στην ηγεσία της Αλ Κάιντα, επιβεβαίωσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Μαρκ Έσπερ.

Ο ίδιος απέφυγε να δώσει λεπτομέρειες για την επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας σκοτώθηκε. «Δεν έχω τις λεπτομέρειες. Κι αν τις είχα, δεν είμαι βέβαιος ότι θα μπορούσα να τις μοιραστώ μαζί σας» δήλωσε ο νέος επικεφαλής του Πενταγώνου, που ανέλαβε καθήκοντα στα τέλη Ιουλίου.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Άμυνας όταν τον ρωτήθηκε εάν ο Χάμζα είναι πράγματι νεκρός, ο Έσπερ απάντησε «αυτό καταλαβαίνω εγώ».

Αμερικανικά ΜΜΕ ανακοίνωσαν στα τέλη Ιουλίου ότι ο Χάμζα μπιν Λάντεν σκοτώθηκε κι ότι οι ΗΠΑ είχαν συμβάλει στην επιχείρηση με στόχο την εξουδετέρωσή του. Ωστόσο, ο θάνατός του δεν είχε ποτέ, έως σήμερα, επιβεβαιωθεί δημοσίως.

Το όνομα του γιου του Οσάμα μπιν Λάντεν δέσποζε στη μαύρη λίστα των ΗΠΑ με τα πρόσωπα που κατηγορούνται για «τρομοκρατία», με την Ουάσιγκτον να προσφέρει αποζημίωση ύψους 1 εκατ. δολαρίων για κάθε πληροφορία που θα βοηθούσε στον εντοπισμό του.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL