Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Συρία: Δημιουργία ανθρωπιστικού διαδρόμου στην Ιντλίμπ ανακοίνωσε η Δαμασκός

Χθες Τετάρτη οι κυβερνητικές δυνάμεις ανακατέλαβαν την στρατηγικής σημασίας πόλη Χαν Σεϊχούν στο νότιο τμήμα της Ιντλίμπ

Η Συρία ανακοίνωσε σήμερα ότι άνοιξε διάδρομο προκειμένου να μπορέσουν να φύγουν οι άμαχοι που το επιθυμούν από την επαρχία Ιντλίμπ, όπου μαίνονται συγκρούσεις μεταξύ των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων από τη μία πλευρά και των τζιχαντιστών και των Σύρων ανταρτών από την άλλη, μετέδωσε το πρακτορείο SANA.

Οι δυνάμεις πιστές στον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ, με τη στήριξη της Ρωσίας, βομβαρδίζουν εδώ και καιρό από αέρος και με το πυροβολικό θέσεις των τζιχαντιστών και των ανταρτών στην επαρχία Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία.

Σχεδόν 900 άμαχοι έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης αυτής τον Απρίλιο τόσο στην Ιντλίμπ όσο και σε περιοχές της γειτονικής Χάμα και της Λαττάκειας, οι οποίες επίσης βρίσκονται υπό τον έλεγχο της Χάγιατ αλ Σαμ (πρώην παρακλάδι της αλ Κάιντα στη Συρία), σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Η Συριακή Δημοκρατία ανακοίνωσε το άνοιγμα ενός ανθρωπιστικού διαδρόμου στην πόλη Σουράν, στο βόρειο τμήμα της επαρχίας Χάμα, προκειμένου οι πολίτες που επιθυμούν να αποχωρήσουν από τις περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των τρομοκρατών στη βόρεια Χάμα και τη νότια Ιντλίμπ να το κάνουν», ανακοίνωσε το συριακό υπουργείο Εξωτερικών.

Εξάλλου χθες Τετάρτη οι κυβερνητικές δυνάμεις ανακατέλαβαν την στρατηγικής σημασίας πόλη Χαν Σεϊχούν στο νότιο τμήμα της Ιντλίμπ. Τζιχαντιστές και αντάρτες είχαν αποσυρθεί από την πόλη καθώς και από γειτονικές περιοχές μπροστά στην προέλαση του συριακού στρατού.

 

Πηγή: αμπε

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

«Ο Μητσοτάκης απογείωσε την οικονομία». Σοβαρά τώρα;

Τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου του 2020 δείχνουν ύφεση 0,6%. Τα συστημικά ΜΜΕ εξαφάνισαν, φυσικά, την ύφεση. Και ο Σταϊκούρας δήλωσε αισιόδοξος για την υφεσιακή επίδραση του λοκντάουν. Μόνο που το πρώτο τρίμηνο του 2020 ελάχιστα έχουν να κάνουν με το λοκντάουν, που εφαρμόστηκε μόλις το τελευταίο δεκαήμερο του Μαρτίου.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις