Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
9.2°C14.6°C
2 BF 84%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.7°C14.1°C
1 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.9°C
3 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
9.8°C14.1°C
3 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
6 °C
5.9°C9.5°C
2 BF 100%
Λ.Δ. Κονγκό: Εξαπλώνεται η απειλή του Έμπολα - Δεύτερος θάνατος στο Νότιο Κίβου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Λ.Δ. Κονγκό: Εξαπλώνεται η απειλή του Έμπολα - Δεύτερος θάνατος στο Νότιο Κίβου

Οι υγειονομικές αρχές της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κογκό ανακοίνωσαν χθες Δευτέρα ότι καταγράφηκε νέος θάνατος --ο δεύτερος-- από τον αιμορραγικό πυρετό Έμπολα στο Νότιο Κίβου, την τρίτη επαρχία της χώρας που επηρεάζεται από την επιδημία.

«Ένα παιδί επτά ετών πέθανε χθες (Κυριακή) από τον Έμπολα» κοντά στο Τσόουε στην περιοχή Μουένγκα, δήλωσε ο γιατρός Κλοντ Μπαχιζίρ υπεύθυνος επικοινωνίας της περιφερειακής διεύθυνσης υγείας του Νότιου Κίβου.

«Δύο άλλα κρούσματα, δύο γυναίκες, έχουν εντοπιστεί και έχουν διακομιστεί στο κέντρο διακομιδής του Μπουκάβου», πρωτεύουσα του Νότιου Κίβου, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Μπαχιζίρ, οι δύο ασθενείς «είχαν έρθει σε επαφή με τη γυναίκα που πέθανε την προηγούμενη εβδομάδα όταν πέρασε από το Μπουκάβου με προορισμό τη Μουένγκα».

Το Νότιο Κίβου είναι η τρίτη επαρχία της ΛΔ Κονγκό που επηρεάζεται από την επιδημία του Έμπολα που ξέσπασε την 1η Αυγούστου 2018 στη γειτονική επαρχία Βόρειο Κίβου, προτού επεκταθεί στην επαρχία Ιτούρι. Στην πόλη Γκόμα καταγράφονται κρούσματα Έμπολα από τα μέσα Ιουλίου

Εδώ και ένα χρόνο η επιδημία έχει προκαλέσει τον θάνατο 1.934 ανθρώπων, ενώ 862 έχουν ιαθεί, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τις αρχές την Κυριακή.

Εξάλλου χθες το υπουργείο Υγείας της ΛΔ Κονγκό ανακοίνωσε ότι «μια νέα υγειονομική ζώνη επηρεάστηκε στο Βόρειο Κίβου». Ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα Έμπολα εντοπίστηκε στο χωριό Πίνγκα στην επαρχία Ουαλικάλε που ελέγχεται από πολιτοφυλακές.

Η επιδημία του Έμπολα ήταν για καιρό περιορισμένη στο Βορειο Κίβου και το Ιτούρι.

Οι δύο πρώτες περιπτώσεις του ιού στο Νότιο Κίβου –ένας θάνατος και ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα—καταγράφηκαν την Παρασκευή.

Η επιδημία στη ΛΔ Κονγκό, η δέκατη στη χώρα από το 1976, είναι η δεύτερη σημαντικότερη στην ιστορία της ασθένειας μετά από εκείνη που προκάλεσε τον θάνατο σχεδόν 11.000 ανθρώπων στη δυτική Αφρική (Γουινέα, Λιβερία, Σιέρα Λεόνε) το 2013-2014.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL