Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C23.5°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
16.6°C22.9°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C21.5°C
2 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.1°C
1 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
0 BF 59%
Συγκέντρωση στο Παρίσι: Μετά τον Clément Μéric στη Γαλλία, ο Παύλος Φύσσας στην Ελλάδα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συγκέντρωση στο Παρίσι: Μετά τον Clément Μéric στη Γαλλία, ο Παύλος Φύσσας στην Ελλάδα

Η Πρωτοβουλία Ελλήνων φοιτητών και εργαζομένων στο Παρίσι, ο Ανταρσία Γαλλίας και ο Σύριζα Παρισιού καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από μέλος της Χρυσής Αυγής. Ακολουθεί το κάλεσμα της Πρωτοβουλίας, το οποίο υπογράφουν συλλογικότητες και κόμματα της Γαλλικής Αριστεράς. 

Μετά τον Clément Μéric στη Γαλλία, ο Παύλος Φύσσας στην Ελλάδα

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ- NO PASSARAN

O μουσικός της χιπ χοπ και αγωνιστής αντιφασίστας Παύλος Φύσσας είναι νεκρός. Δολοφονήθηκε εν από μέλος του νεοναζιστικού κόμματος Χρυσή Αυγή στις 17/09/2013. Ο αντιφασίστας δέχτηκε (επαγγελματικές) μαχαιριές απευθείας στην καρδιά, μπροστά στα μάτια δεκάδων ανθρώπων και με την ανοχή των αστυνομικών δυνάμεων οι οποίες αρνήθηκαν να παρέμβουν.

Αυτή η δολοφονία πραγματοποιείται μόνο πέντε μέρες μετά τη δολοφονική επίθεση των νεοναζί της Χρυσής Αυγής ενάντια σε μέλη του ΚΚΕ, οι οποίοι αφισοκολλούσαν σε μια εργατική συνοικία του Πειραιά. Αυτά τα γεγονότα αποτελούν μέρος μιας σειράς επιθέσεων, αντιρατσιστικών βιαιοτήτων και δολοφονιών μεταναστών και αγωνιστών αντιφασιστών, οι οποίες πραγματοποιούνται τα τελευταία χρόνια.

Σε μια χώρα όπου το ποσοστό της ανεργίας αγγίζει το 28%, όπου οι περισσότεροι εργαζόμενοι είτε απολύονται είτε τελούν υπό καθεστώς τεχνικής ανεργίας,όπου το 20% του πληθυσμού ζει στο όριο της φτώχειας, οι νεοναζί σε πλήρη συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση επιδίδονται σε μία επίθεση ενάντια στον εσωτερικό εχθρό. Κάθε εργαζόμενος ο οποίος δεν σκύβει το κεφάλι μπροστά στις επιθέσεις του κεφαλαίου, κάθε μετανάστης που προσπαθεί να κερδίσει το ψωμί του, κάθε γυναίκα που υπερασπίζεται τα δικαιώματά της, κάθε αντίσταση ενάντια στην κυβερνητική πολιτική ορίζεται ως «εσωτερικός εχθρός». Η Χρυσή Αυγή έχει γίνει ο τέλειος αποσβεστήρας της λαϊκής οργής που προκλήθηκε από την ανθρωπιστική καταστροφή, την οποία έχουν προξενήσει η κυβέρνηση και η Τρόικα.

Η συμμορία των δολοφόνων επέλεξε «καλά» τις ημερομηνίες των επιθέσεων. Τη στιγμή που εκπαιδευτικοί υπό την απειλή απόλυσης διαδηλώνουν στους δρόμους με συμμετοχή στην απεργία που φτάνει το 80% -90%, τη στιγμή που εργαζόμενοι άλλων τομέων ενώνονται με τους αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς, οι νεοναζί διαδραματίζουν το μόνο ρόλο που γνωρίζουν εδώ και 70 χρόνια, αυτόν της φίμωσης κάθε ελεύθερης φωνής.

Ο θάνατος του Παύλου Φύσσα δεν είναι μάταιος. Καθιστά πιο αποφασιστικούς τους αντιφασιστικούς αγώνες και τον αγώνα των εργαζομένων ενάντια στην κυβέρνηση, στην Τρόικα και τη Χρυσή Αυγή, το βαρύ χέρι του καπιταλισμού.

Οι θάνατοι του Clément Méric και του Παύλου Φύσσα πρέπει να είναι τα τελευταία εγκλήματα των δολοφόνων φασιστών και νεοναζί.

Ούτε στη Γαλλία, ούτε στην Ελλάδα.

Ο φασισμός δεν θα περάσει!

Διεθνής αλληλεγγύη!

Κάλεσμα σε συγκέντρωση την Πέμπτη 19/09 στις 19:00 στην πλατεία Saint-Michel

Πρωτοβουλία ελλήνων-ίδων φοιτητών-τριών και εργαζομένων στο Παρίσι, Ανταρσία Γαλλίας, Σύριζα Παρισιού

Initiative des étudiants-es et travailleurs-euses grec-ques à Paris, ANTARSYA-France, SYRIZA-Paris

ATTAC, CADTM, Collectif de Taksim (Paris), Compagnie Erinna, Égalité, FASE, Front Populaire Tunisie (Paris), Gauche Anticapitaliste, Gauche Unitaire, Les Alternatifs, Mouvement de la Paix, Les efFRONTé-e-s, NPA, PCF, PCOF, PG, SNJ-CGT, Solidarité Normandie-Grèce, SUD-BPCE, VISA …
 

Δείτε το κάλεσμα στο blog της Πρωτοβουλίας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL