Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.7°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.7°C24.9°C
1 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
4 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
3 BF 33%
Ο Στέλιος Κούλογλου για το Brexit: / Ο Στέλιος Κούλογλου για το Brexit: Η βρετανική Ακροδεξιά και Δεξιά τα έκαναν μούσκεμα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο Στέλιος Κούλογλου για το Brexit: / Ο Στέλιος Κούλογλου για το Brexit: Η βρετανική Ακροδεξιά και Δεξιά τα έκαναν μούσκεμα

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία επικύρωσης της συμφωνίας για το Brexit στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο - αν και ακόμη δεν έχει εγκριθεί στη Βρετανία. Εξάλλου, ο χρόνος πιέζει, μια και η τελική επικύρωση της συμφωνίας οφείλει να έχει προκύψει έως τις 29 Μαρτίου. Πρακτικά, έχουν μείνει δύο μήνες κι όμως όλα παραμένουν ρευστά.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου ορθά παρατήρησε πως «η υπόθεση του Brexit θα διδάσκεται στα πανεπιστήμια αποδεικνύοντας πως η ανικανότητα της Δεξιάς και η δημαγωγία της Ακροδεξιάς μπορούν να καταστρέψουν μια χώρα». Μιλώντας στον “Guardian” τόνισε πως «η δεξιά και η Ακροδεξιά κλήθηκαν να διαχειριστούν ένα μεγάλο εθνικό θέμα και τα έκαναν μούσκεμα», συνεχίζοντας: «Η Μεγάλη Βρετανία κινδυνεύει να γίνει Μικρά Αγγλία»!

Με αφορμή τη Μάλτα

Ο Στέλιος Κούλογλου βρέθηκε στο Λονδίνο προκειμένου να παραλάβει εξ ονόματος της Μαρίας Εφίμοβα, της μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος και «πηγής» της δολοφονημένης Μαλτέζας δημοσιογράφου Δάφνης Καρουάνα Γκαλίθια, το βραβείο προς μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος Blueprint.

Υπενθυμίζεται ότι η Μαρία Εφίμοβα, πηγή της Δάφνης Καρουάνα Γκαλίθια για την υπόθεση της Pilatus Bank, είχε καταφύγει στην Ελλάδα φοβούμενη για την ζωή της και παραδόθηκε οικειοθελώς στις αρχές τον Μάρτιο του 2018. Η ελληνική Δικαιοσύνη απέρριψε τα αιτήματα έκδοσής της τα οποία είχαν εκδώσει η Μάλτα αλλά και η Κύπρος, ενώ σε όλη αυτή τη διαδικασία είχε την υποστήριξη του ευρωβουλευτή Στέλιου Κούλογλου. Παρ’ όλα αυτά, φοβούμενη για τη ζωή της δεν μπορούσε να παραστεί στο Λονδίνο για να παραλάβει το βραβείο. Σε μήνυμά της ευχαρίστησε και πάλι τους ευρωβουλευτές, τους δημοσιογράφους και τις οργανώσεις που την υποστήριξαν, ενώ εξέφρασε και την ευγνωμοσύνη της προς την Ελλάδα, «της οποίας η Δικαιοσύνη με έσωσε από μεγάλο κίνδυνο, αν όχι και από τον θάνατο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL