Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
12.3°C15.9°C
2 BF 88%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες μικρής έντασης
13 °C
10.8°C14.4°C
5 BF 77%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.1°C
4 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.9°C18.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
0 BF 100%
Η δραστηριότητα των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η δραστηριότητα των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ

«Τα λάθη σας τα πλήρωσε ο ελληνικός λαός»

«Η Κομισιόν και το Ευρωκοινοβούλιο, οφείλουν να εξασφαλίσουν περισσότερη διαφάνεια και δημοκρατική λογοδοσία», διεμήνυσε ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης στη συζήτηση της περασμένης Τρίτης για την Ειδική Έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τη συμμετοχή της Κομισιόν στα δυο πρώτα ελληνικά Μνημόνια και στον σχεδιασμό του τρίτου.

«Τι θα προσφέρετε εκτός από... τσάι και συμπάθεια, για να ενισχύσετε τη δημοκρατική λογοδοσία και την διαφάνεια, ώστε να μην αποφασίζει για όλα το Eurogroup πίσω από κλειστές πόρτες;» διεμήνυσε απευθυνόμενος στην Κομισιόν.

Μετά τις αποκαλύψεις περί άρνησης της ΕΚΤ να δώσει στοιχεία για τον ρόλο της στην Ελλάδα, μέχρι και ο Γερούν Ντάισελμπλουμ παραδέχθηκε τα λάθη που έγιναν στα ελληνικά προγράμματα. «Θα προτιμούσα βέβαια ο Ντάισελμπλουμ, αυτά που μας είπε -ότι ‘το κάνανε για να σώσουν τις τράπεζες’- να μας τα έλεγε τότε που ήταν πρόεδρος του Eurogroup και αποφάσιζε και όχι τώρα, λίγο πριν τη λήξη της θητείας του», καυτηρίασε ο Δ. Παπαδημούλης.

«Τα λάθη αυτά στον σχεδιασμό και την αποτυχία στις προβλέψεις τα έχει πληρώσει με βαρύτατο τίμημα -και σας παρακαλώ μην υποτιμάτε αυτά τα επιχειρήματα όταν ακούγονται- ο ελληνικός λαός. Το ανθρώπινο και το κοινωνικό τίμημα αυτών των λαθών και αυτής της αποτυχίας των προβλέψεων είναι τεράστιο», είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Οφέλη από τη χρήση του LNG στην Ελλάδα»

«Τα οικονομικά οφέλη της ενεργειακής μετάβασης στη χρήση του LNG και του φυσικού αερίου μπορούν να είναι σημαντικά», ειδικά σε χώρες όπως η Ελλάδα όπου «θα μπορούσε να ενισχύσει ολόκληρη την οικονομία και να οικοδομήσει μια ισχυρότερη παραγωγή του τομέα στην ευρύτερη περιοχή». Τα παραπάνω τόνισε ο Δ. Παπαδημούλης, μιλώντας σε εκδήλωση του Ελληνικού Ενεργειακού Φόρουμ, που έγινε σε συνεργασία με το World Energy Council Italy, την Gas Infrastructure Europe και την EDISON.

«Η χρήση του LNG μειώνει τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου κατά 5-10%, ενώ οι εκπομπές αζώτου (NOx) και οι εκπομπές σωματιδίων μειώνονται κατά 85-90%. Εν τω μεταξύ, οι εκπομπές θείου είναι σχεδόν μηδενικές», είπε ο ευρωβουλευτής, καλώντας την Κομισιόν και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων «να προετοιμάσουν μια ανταγωνιστική στρατηγική πρόταση, να οικοδομήσουν ένα σαφές και κατανοητό νομικό πλαίσιο και να συμμορφωθούν με τις συμφωνημένες περιβαλλοντικές ρήτρες μέχρι το 2020».

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΟΥΝΕΒΑ

«Γενικολογίες και κοινοτοπίες από την Κομισιόν για την ανεργία»

Ντομπρόβσκις και Μοσκοβισί αρνήθηκαν να δώσουν απαντήσεις στην ερώτηση της Κωνσταντίνας Κούνεβα για την πρόταση της Ελλάδας και πέντε ακόμη χωρών να μην υπολογίζονται στο έλλειμμα, κατά το Σύμφωνο Σταθερότητας, οι δαπάνες για προγράμματα απασχόλησης. Η ίδια πρόταση θέλει τουλάχιστον το 5% του πακέτου Γιούνκερ να προορίζεται για κονδύλια πολιτικών απασχόλησης με δυνατότητα συγχρηματοδότησης και πάνω από το 50%.

Η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν και τον επίτροπο Οικονομικών ότι η ετήσια έκθεση της Επιτροπής για τη μείωση της ανεργίας “είναι γεμάτη από θριαμβευτικές δηλώσεις για την απασχόληση”. «Καταρχάς δεν είναι ανησυχητικό πως η ζώνη του ευρώ έχει μεγαλύτερη ανεργία; Και είδατε πόσο υψηλά είναι τα ποσοστά σε Ιταλία, Ισπανία και Ελλάδα; Και έχουμε αναρωτηθεί για τι θέσεις εργασίας πρόκειται;» συνέχισε η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως οι αξιωματούχοι αρκέστηκαν σε αόριστες δηλώσεις...

ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ

«Ταγμένη με τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα η Γερμανία»

«Το χρήμα κερδίζει παρά τους κινδύνους που κρύβει για τους καταναλωτές η γλυφοσάτη», τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου σχετικά με την πενταετή παράταση κυκλοφορίας του καρκινογόνου ζιζανιοκτόνου, που ενέκριναν τα κράτη - μέλη της Ε.Ε. Αποτελεί βασικό προϊόν της Monsanto, η οποία τελεί υπό εξαγορά από την γερμανική φαρμακευτική εταιρεία Bayer.

«Η μεταβατική κυβέρνηση της Γερμανίας αποφάσισε να αλλάξει τη στάση του Βερολίνου απέναντι στη χρήση της γλυφοσάτης από ουδέτερη σε θετική ικανοποιώντας έτσι τις ανάγκες των οικονομικών συμφερόντων», κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής, παρατηρώντας τη διαφοροποίηση του Βερολίνου από τα κράτη της δυτικής Ευρώπης, που κατά βάση αντιτάχθηκαν στην επέκταση της χρήσης της ουσίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL