Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.2°C22.0°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.7°C21.2°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
1 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
Ηγετικά στελέχη της Αριστεράς του Νότου της ΕΕ μιλούν για την υποψηφιότητα Τσίπρα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ηγετικά στελέχη της Αριστεράς του Νότου της ΕΕ μιλούν για την υποψηφιότητα Τσίπρα

ΚΑΓΙΟ ΛΑΡΑ (συντονιστής Ενωμένης Αριστεράς Ισπανίας):

Διεκδικούμε την εξουσία για να σώσουμε ζωές

Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που διοργανώνουμε στη Μαδρίτη το συνέδριο του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και μάλιστα με μια ισχυρή παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα.

Στην Ελλάδα και την Ισπανία η Αριστερά δίνει τη μάχη για να σώσει τις ζωές του κόσμου από την εξαθλίωση, τη φτώχεια, να εξασφαλίσει στους ανθρώπους το δικαίωμα στην εργασία, την υγεία, την παιδεία, την κατοικία.

Κάνουμε έναν παράλληλο αγώνα για να διώξουμε τις κυβερνήσεις που έχουν καταστρέψει την οικονομία μας ακολουθώντας τις επιταγές της τρόικας, των Βρυξελλών, της Φραγκφούρτης και του Βερολίνου. Για τον λόγο αυτόν θα πρέπει να προετοιμαστούμε να κυβερνήσουμε ανατρέποντας τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές.

Σήμερα στη Μαδρίτη ξεκινά η προετοιμασία για να δώσουμε μαζί τη μάχη των ευρωεκλογών για να ανοικοδομήσουμε την Ευρώπη με άξονα τους ανθρώπους και τους λαούς της.

ΜΑΪΤΕ ΜΟΛΑ (αντιπρόεδρος ΚΕΑ):

Νότος και Βορράς ενωμένοι για την ανοικοδόμηση της Ευρώπης

Βρισκόμαστε σήμερα στη Μαδρίτη για να στείλουμε ένα μήνυμα στην Ευρώπη που πλήττεται και αγωνίζεται εναντίον της λιτότητας ότι υπάρχουν άλλοι δρόμοι από αυτούς της σοσιαλδημοκρατίας, που ετοιμάζεται να συγκυβερνήσει με τη Μέρκελ στη Γερμανία ή τον Ολάντ, που προετοιμάζει στρατιωτική επέμβαση στη Κεντρική Αφρική. H επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει ότι η Ριζοσπαστική Αριστερά αποτελεί τη μεγάλη πρόκληση για τις αλλαγές στην Ευρώπη.

Στην Ελλάδα και την Ισπανία η ανεργία πλησιάζει το 30% και στον ευρωπαϊκό Νότο, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία αντιμετωπίζουμε μια άγρια φτωχοποίηση και εξαθλίωση του κόσμου.

Το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς αγωνίζεται στον Νότο και τον Βορρά εναντίον της λιτότητας, του νεοφιλελευθερισμού και του αυταρχισμού με στόχο την ανοικοδόμηση της Ευρώπης σε νέες βάσεις. Τον Μάρτιο θα διοργανώσουμε μια διεθνή διάσκεψη εναντίον των χρεών και της Διατλαντικής Εμπορικής Συμφωνίας. Το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς σχεδιάζει μια προγραμματική σύγκλιση με τις δυνάμεις που έθεσαν έναν πλούσιο προβληματισμό στο AlterSummit της Αθήνας.

Στο συνέδριο συμμετέχουν 33 κόμματα, 26 μέλη και 7 παρατηρητές, που προέρχονται από την ευρωπαϊκή εναλλακτική Αριστερά και στοχεύουμε στην ανοικοδόμηση μιας άλλης Ευρώπης ενόψει των ευρωεκλογών του 2014. Τους 300 συνέδρους πλαισιώνουν πάρα πολλοί προσκεκλημένοι, μεταξύ των οποίων από πολλά κοινωνικά κινήματα, συνδικάτα και κόμματα της Ευρώπης, της Λατινικής Αμερικής και του υπόλοιπου κόσμου.

ΚΑΤΑΡΙΝΑ ΜΑΡΤΙΝΣ (συντονίστρια Μπλόκου Αριστεράς):

Η Αριστερά του Νότου θα ανατρέψει τα Μνημόνια

Η Ευρώπη των τραπεζιτών, των κατασκευαστών και του πολιτικού προσωπικού τους θα πρέπει να ανατραπεί και να ξεκινήσουμε την ανοικοδόμηση της Ευρώπης των δημοκρατικών αξιών και της αλληλεγγύης. Η τρόικα και ό,τι αυτή συνεπάγεται πρέπει να μπουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Στην Πορτογαλία, όπως στην Ελλάδα και την Ισπανία, πληρώνουμε ένα τεράστιο οικονομικό και κοινωνικό κόστος. Πρέπει να ανατρέψουμε σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο αυτές τις πολιτικές.

Προσπαθούν να χαλιναγωγήσουν τους λαούς του ευρωπαϊκού Νότου με τη διάλυση του κοινωνικού κράτους και κάθε έννοιας συνοχής και αλληλεγγύης, διαγράφοντας τα δικαιώματα που είχαμε κατακτήσει.

Η ευρωπαϊκή Αριστερά θα πρέπει να δώσει μια σκληρή μάχη στον Νότο και τον Βορρά εναντίον του νεοφιλελευθερισμού με στόχο την ανοικοδόμηση της Ευρώπης. Σε αυτή τη μάχη ο ΣΥΡΙΖΑ αναμφισβήτητα διαδραματίζει έναν σημαντικό ρόλο, που τον κέρδισε στις μεγάλες μάχες για να αντιμετωπίσει με τον ελληνικό λαό τη λαίλαπα των Μνημονίων. Η Αριστερά του ευρωπαϊκού Νότου αποτελεί τον μοχλό των ανατροπών στην Ευρώπη.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΡΓΥΡΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL