Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Μετά την ψήφιση του ν/σ για το Brexit η παραίτηση της Τ.Μέι

AMPE

Υποψήφιος για την πρωθυπουργία μετά την παραίτηση της Τ.Μέι ο πρώην ΥΠΕΞ Μπ.Τζόνσον

Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι δεσμεύτηκε ότι θα ορίσει το ακριβές χρονοδιάγραμμα αποχώρησής της μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για το Brexit στις αρχές Ιουνίου, ανεξάρτητα από το πώς θα εξελιχθεί η ψηφοφορία, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής 1922, Γκρέιαμ Μπράντι.

Η εκτελεστική επιτροπή της Επιτροπής 1922 συναντήθηκε με την Τερέζα Μέι, στην οποία τα μέλη της επανέλαβαν το αίτημά τους να θέσει την ακριβή χρονική στιγμή της παραίτησής της.

Ο Γκρέιαμ Μπράντι χαρακτήρισε τις συνομιλίες με την πρωθυπουργό «ειλικρινείς» και δήλωσε ότι συμφωνήθηκε να υπάρξει μία ακόμη συνάντηση μεταξύ τους μετά την ανάγνωση του νομοσχεδίου, κατά την οποία θα συμφωνηθεί η ημερομηνία για την εκλογή νέου ηγέτη του Συντηρητικού κόμματος.

«Η πρωθυπουργός είναι αποφασισμένη να εξασφαλίσει την αποχώρηση από την ΕΕ και επικεντρώνει τις προσπάθειές της στο νομοσχέδιο για την συμφωνία αποχώρησης την εβδομάδα που ξεκινά στις 3 Ιουνίου και στην έγκριση αυτού του νομοσχεδίου. Μετά από αυτό συμφωνήσαμε να συναντηθούμε για να ορίσουμε το χρονοδιάγραμμα εκλογής νέου ηγέτη του Συντηρητικού κόμματος» είπε.

Yποψήφιος για την πρωθυπουργία μετά την παραίτηση της Τ.Μέι ο Μπόρις Τζόνσον

Την πρόθεσή του να διεκδικήσει την πρωθυπουργία μετά την παραίτηση της Τερέζα Μέι επιβεβαίωσε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον.

«Ασφαλώς θα είμαι υποψήφιος», δήλωσ ο Μπ.Τζόνσον μιλώντας σε επιχειρηματικό συνέδριο στο Μάντσεστερ.

Ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου και πρώην ΥΠΕξ, παραιτήθηκε πέρσι από το αξίωμα του επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας, διαφωνώντας με τη στρατηγική της κυβέρνησης για το Brexit.

Η Τ.Μέι ανακοίνωσε στις αρχές της εβεδομάδας ότι τον Ιούνιο θα καταθέσει ένα νομοσχέδιο για την αποχώρηση από την ΕΕ. Η ψηφοφορία που θα ακολουθήσει στο κοινοβούλιο θα αφορά τη νομοθεσία που θα πρέπει να υιοθετηθεί για να εφαρμοστεί η Συμφωνία Αποχώρησης και ότι την ίδια τη Συμφωνία.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πίσω από το παραπέτασμα της γελοιότητας

Είναι το λιγότερο αστεία και γραφικά τα κυβερνητικά στελέχη, όταν βγαίνουν στα κανάλια να εξηγήσουν ότι το πακέτο των 37 δισ. η Ελλάδα το κέρδισε με το σπαθί του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τις εξαιρετικές διαπραγματευτικές του δυνατότητες και με τις λαμπρές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις