Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.8°C18.2°C
4 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.4°C15.6°C
3 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.2°C14.4°C
3 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.9°C16.8°C
3 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.9°C13.9°C
2 BF 58%
Brexit: «Άλλη μια προσπάθεια» ζητεί η Τ.Μέι ζητάει από την ΕΕ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Brexit: «Άλλη μια προσπάθεια» ζητεί η Τ.Μέι ζητάει από την ΕΕ

«Άλλη μια προσπάθεια» για να αρθεί το αδιέξοδο στις συνομιλίες για το Brexit κάλεσε την ΕΕ να κάνει η  Τερέζα Μέι ώστε να επιτραπεί τελικά η υιοθέτηση της συμφωνίας διαζυγίου την ερχόμενη Τρίτη, στην κρίσιμη ψηφοφορίας στο βρετανικό κοινοβούλιο.

Παρά τις νέες συνόδους εργασίας αυτή την εβδομάδα στις Βρυξέλλες, το Ηνωμένο Βασίλειο δεν πέτυχε τις παραχωρήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση που πιστεύει ότι θα μπορούσαν να γύρουν τη ζυγαριά υπέρ της εν λόγω συμφωνίας.

Καθώς οι διαβουλεύσεις πρόκειται να συνεχιστούν το σαββατοκύριακο, η Τ.Μέι ζήτησε σήμερα από τους ευρωπαίους ηγέτες να «χαλαρώσουν το σχοινί».

«Το μήνυμά μου προς την ΕΕ είναι: αυτή είναι η στιγμή για δράση. Εργασθήκαμε σκληρά μαζί στη διάρκεια των δύο τελευταίων ετών για να καταλήξουμε σε μια συμφωνία», δήλωσε η επικεφαλής του Συντηρητικού Κόμματος σε ομιλία της σε εταιρεία κατασκευής ανεμογεννητριών στο Γκρίμσμπι, περιοχή (Λίνκολνσαϊρ) η οποία ανήκει στις βρετανικές επαρχίες με το μεγαλύτερο ποσοστό ευρωσκεπτικιστών, όπου οι ψηφοφόροι στο δημοψήφισμα του 2016 υποστήριξαν την αποχώρηση σε ποσοστό 71,45%.

«Έχουμε ανάγκη άλλη μια προσπάθεια για να απαντήσουμε στις τελευταίες πολύ συγκεκριμένες ανησυχίες του κοινοβουλίου μας. Εμπρός λοιπόν», πρόσθεσε η ίδια.

Παράλληλα η Τ.Μέι προειδοποίησε τους βρετανούς βουλευτές να μην απορρίψουν και πάλι τη συμφωνία με τις Βρυξέλλες. «Υποστηρίξτε τη συμφωνία και το Ηνωμένο Βασίλειο θα βγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Απορρίψτε την και κανένας δεν ξέρει τι θα συμβεί».

Η ίδια, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ πρόσθεσε δε ότι «θα μπορούσαμε να παραμείνουμε στην ΕΕ πολλούς μήνες ακόμη. Θα μπορούσαμε να βγούμε χωρίς την προστασία μιας συμφωνίας. Θα μπορούσαμε να μην βγούμε ποτέ».

Οι πρώτες αντιδράσεις στην ομιλία της Μέι ήταν επικριτικές, καθώς μέλη του Εργατικού κόμματος δήλωσαν ότι δεν είπε τίποτα καινούργιο και ήταν απλά χάσιμο χρόνου.

Βουλευτές του Εθνικού Κόμματος Σκοτίας δήλωσαν ότι θα πρέπει να αποδεχθεί πως η κρίση γύρω από το Brexit οφείλεται στην δική της αδιαλλαξία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL