Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.1°C15.4°C
2 BF 89%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες μικρής έντασης
14 °C
10.8°C14.9°C
4 BF 76%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.0°C12.6°C
3 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.5°C17.8°C
4 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
2 BF 100%
Π.Μοσκοβισί: «Πάντα στο τραπέζι» η πρόταση επιβολής ευρωπαϊκού φόρου στις μεγάλες εταιρίες του διαδικτύου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Π.Μοσκοβισί: «Πάντα στο τραπέζι» η πρόταση επιβολής ευρωπαϊκού φόρου στις μεγάλες εταιρίες του διαδικτύου

«Πάντα στο τραπέζι» σημείωσε ότι βρίσκεται η πρόταση επιβολής ευρωπαϊκού φόρου επί του κύκλου εργασιών των μεγάλων εταιριών του διαδικτύου γνωστές και ως GAFA (Google, Amazon, Facebook, Apple), ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Πιερ Μοσκοβισί.

«Ο φόρος αυτός είναι πάντα στο τραπέζι. Δεν τον εγκαταλείπω», δήλωσε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων στον τηλεοπτικό σταθμό RTL, προσθέτοντας ότι «πρέπει να κάνουμε το μέγιστο που μπορούμε έως τον Μάρτιο για να καταλήξουμε».

Παράλληλα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας, Πέτερ Αλτμάιερ, ο οποίος έχει δηλώσει ότι τάσσεται υπέρ του φόρου, ευχήθηκε επίσης, «να καταλήξουμε σε μια λύση από κοινού έως το καλοκαίρι».

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ, ο οποίος είχε υπερασπιστεί, χωρίς επιτυχία μέχρι σήμερα, τη θέσπιση ενός φόρου σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τις GAFA, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι η Γαλλία θα αρχίσει να επιβάλλει τον φόρο αυτόν από την 1η Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο ίδιος είπε ωστόσο ότι εξακολουθεί να ελπίζει ότι ο φόρος θα υιοθετηθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο έως τον Μάρτιο. «Η αποφασιστικότητά μας να εξασφαλίσουμε πριν από τον Μάρτιο του 2019 μια ομόφωνη ευρωπαϊκή απόφαση για μια οδηγία είναι ακλόνητη», διαβεβαίωσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL