Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.4°C14.1°C
4 BF 83%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
11.4°C14.9°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
14.0°C14.8°C
1 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.5°C17.7°C
2 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.8°C12.4°C
2 BF 87%
Σε εξέλιξη συνάντηση Μέι - Μακρόν στις Βρυξέλλες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σε εξέλιξη συνάντηση Μέι - Μακρόν στις Βρυξέλλες

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι συναντάται με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν σε μια σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου η έκκλησή της για περισσότερες «νομικές και πολιτικές» εγγυήσεις για το ζήτημα των ιρλανδικών συνόρων ώστε να ενισχύσει τις πιθανότητες να ψηφιστεί η συμφωνία διαζυγίου από το βρετναικό κοινοβούλιο απαντήθηκε με ένα αίτημα (από την πλευρά της ΕΕ προς τη Βρετανία) για συγκεκριμένες προτάσεις.

Κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε πως η συνάντηση είναι σε εξέλιξη.

Στο μεταξύ, ο Βέλγος πρωθυπουργός Σαρλ Μισέλ δήλωσε προσερχόμενος στη σύνοδο κορυφής πως «τα σήματα» που εξέπεμψε χθες η Τερέζα Μέι «δεν είναι ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά» για την ικανότητα του Λονδίνου να τηρήσει τις δεσμεύσεις που προβλέπει η συμφωνία του Brexit.

«Θα φροντίσουμε ως εκ τούτου να ετοιμάσουμε όλα τα σενάρια», μεταξύ των οποίων εκείνο μιας «μη συμφωνίας», πρόσθεσε την επομένη μιας συνάντησης ανάμεσα στους 27 και στη Βρετανίδα πρωθυπουργό που κατέληξε χωρίς συγκεκριμένα αποτελέσματα.

«Οι Βρετανοί φίλοι μας πρέπει να πουν τι θέλουν αντί να μας λένε να πούμε τι θέλουμε εμείς», είπε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στους δημοσιογράφους στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας.

Ανακοίνωσε στη συνέχεια πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα δημοσιοποιήσει την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου «όλες τις γενικά χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν την προετοιμασία για μία 'μη συμφωνία'» καθώς η υπόθεση ενός Brexit χωρίς συμφωνία καθίσταται κάθε μέρα όλο και λιγότερο απίθανη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL