Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.2°C26.3°C
2 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C26.0°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C24.8°C
2 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.9°C24.0°C
2 BF 38%
Δ. Παπαδημούλης στο «Mediapart»: Οι Βρετανοί πολίτες συνειδητοποιούν ότι έχουν προδοθεί από τους λαϊκιστές και τους εθνικιστές
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δ. Παπαδημούλης στο «Mediapart»: Οι Βρετανοί πολίτες συνειδητοποιούν ότι έχουν προδοθεί από τους λαϊκιστές και τους εθνικιστές

«Με τη συμφωνία που υπάρχει αυτή τη στιγμή για το Brexit, οι Βρετανοί πολίτες συνειδητοποιούν ότι έχουν προδοθεί από τους λαϊκιστές και τους εθνικιστές», τονίζει ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, σε άρθρο του στο γαλλικό δίκτυο ενημέρωσης «Mediapart», για τις τελευταίες εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις για το Brexit.

Ο ίδιος, σημείωσε ότι «η συμφωνία για το Brexit δεν είναι σίγουρα η καλύτερη δυνατή που και οι δύο πλευρές θα μπορούσαν να έχουν στο τραπέζι», και πως «αντικατοπτρίζει τόσο την αποτυχία του ευρωπαϊκού οικοδομήματος να αντιμετωπίσει τις αυξανόμενες ανησυχίες των Βρετανών πολιτών, όσο και την αποτυχία των προηγούμενων βρετανικών κυβερνήσεων, αλλά και της παρούσας κυβέρνησης, να αντιμετωπίσουν έναν ισχυρό βρετανικό ευρωσκεπτικισμό με εποικοδομητικό τρόπο».

Σε αυτό το πλαίσιο, πρόσθεσε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, «οι Βρετανοί πολίτες συνειδητοποιούν ότι έχουν προδοθεί από τους λαϊκιστές και τους εθνικιστές», υπογραμμίζοντας πως «η συνειδητοποίηση της απώλειας των δικαιωμάτων και κεκτημένων εντός ΕΕ, μετά από περισσότερα από 40 χρόνια, διαμορφώνει μια νέα σκληρή πραγματικότητα».

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος, Τζέρεμι Κόρμπιν, μπορεί να χαράξει μια νέα πορεία και να ανακαλέσει το άρθρο 50 της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit, μετά και την πρόσφατη γνωμοδότηση του γενικού εισαγγελέα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου», κίνηση που όπως τονίζει «θα μπορούσε να ενισχύσει και τις προοδευτικές συμμαχίες σε όλη την ΕΕ».

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης υπογράμμισε, τέλος, πως «οι δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις πρέπει να μείνουμε σταθερές στις θέσεις μας, και να προωθήσουμε μια νέα κοινωνική ατζέντα σε επίπεδο ΕΕ, που θα μπορούσε να έχει συγκεκριμένα, θετικά αποτελέσματα πριν από το Μάρτιο του 2019 και την προθεσμία για την ολοκλήρωση της διαδικασίας για το Brexit».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL