Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.9°C21.3°C
4 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.0°C17.7°C
4 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
17.1°C18.8°C
4 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C21.4°C
1 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C19.6°C
0 BF 48%
Ευρωπαίος αξιωματούχος: Δυσκολότερες από το αναμενόμενο οι διαπραγματεύσεις για το Brexit
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ευρωπαίος αξιωματούχος: Δυσκολότερες από το αναμενόμενο οι διαπραγματεύσεις για το Brexit

Οι διαπραγματεύσεις για την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση αποδεικνύονται δυσκολότερες από το αναμενόμενο και μια σύνοδο κορυφής των ηγετών της ΕΕ αυτή την εβδομάδα θα αποφασίσει εάν υπάρχει επαρκής πρόοδος για μία ακόμα σύνοδο κορυφής για το Brexit τον επόμενο μήνα, δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμος Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Οι 27 χώρες που θα παραμείνουν στην Ένωση μετά την αποχώρηση της Βρετανίας στα τέλη του Μαρτίου 2019 επιμένουν ότι το οικονομικό κομμάτι στο σχέδιο της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι για τις σχέσεις με την ΕΕ μετά το διαζύγιο δεν θα αποδώσει, δήλωσε ο αξιωματούχος.

Το Βερολίνο είναι καλά προετοιμασμένο για όλα τα σενάρια του Brexit, δηλώνει κυβερνητικός αξιωματούχος

Η Γερμανία είναι καλά προετοιμασμένη για όλα τα σενάρια του Brexit, δήλωσε σήμερα κυβερνητικός αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι η γρήγορη επίτευξη μιας συμφωνίας για το Brexit θα είναι το καλύτερο για τις επιχειρήσεις και τους πολίτες.

Ο αξιωματούχος δήλωσε επίσης ότι έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για την επικείμενη έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και πρόσθεσε ότι η λύση που προτείνεται ως ‘δικλείδα ασφαλείας’, το λεγόμενο "backstop", για τα ιρλανδικά σύνορα στη συμφωνία εξόδου χρειάζεται να είναι νομικά ακλόνητη.

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει η αίσθηση στη γερμανική κυβέρνηση ότι χρειάζεται να προετοιμαστούμε με ταχύτερους ρυθμούς», δήλωσε ο αξιωματούχος.

«Γνωρίζουμε όλοι ότι είναι προς το συμφέρον των πολιτών και των επιχειρήσεων να ολοκληρωθεί η συμφωνία εξόδου το ταχύτερο δυνατόν».

Ο αξιωματούχος απέκλεισε μια συμφωνία για το Brexit χωρίς μια λύση για τα ιρλανδικά σύνορα, προσθέτοντας ότι η Γερμανία θα εργαστεί με τη Γαλλία για να διασφαλίσει ότι υπάρχει συναίνεση μεταξύ των υπόλοιπων 27 κρατών-μελών της ΕΕ στις διαπραγματεύσεις για το Brexit. Η διατήρηση της συναίνεσης μεταξύ των 27 της ΕΕ είναι επίσης και προς το συμφέρον της Βρετανίας, καθώς η διάσπαση θα δυσκολέψει τις διαπραγματεύσεις, πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Πηγή: ΑΜΠΕ - Reuters

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL