Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.1°C15.9°C
3 BF 90%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
2 BF 77%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C13.2°C
4 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.1°C18.0°C
5 BF 78%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
0 BF 100%
Με κυρώσεις απειλεί την Airbnb η Κομισιόν
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Με κυρώσεις απειλεί την Airbnb η Κομισιόν

Προθεσμία έως το τέλος του Αυγούστου έδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Airbnb για να εναρμονίσει τους όρους χρήσης της με το ευρωπαϊκό δίκαιο και να καταστήσει διαφανείς τις τιμές της. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, η Airbnb απειλείται με κυρώσεις.

«Οι αρχές μπορούν να εκκινήσουν διαδικασίες κατά της Airbnb, οι οποίες μπορεί να καταλήξουν σε διαφόρων ειδών κυρώσεις», ανάλογα με κάθε χώρα, διευκρίνισε η Ευρωπαία Επίτροπος υπεύθυνη για την Κατανάλωση, Βέρα Ζούροβα.

Οι όροι των συμβολαίων της εταιρείας ενοικίασης τουριστικών καταλυμάτων και ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάζει τις τιμές στους χρήστες της δεν είναι σύμφωνοι με την ευρωπαϊκή νομοθεσία και αυτό εις βάρος των καταναλωτών, αναφέρει η Κομισιόν.

Ο τομέας των online κρατήσεων «έχει δώσει πληθώρα ευκαιριών στους τουρίστες, όμως η δημοτικότητα δεν μπορεί να χρησιμεύσει ως άλλοθι για την μη τήρηση των κανόνων της Ευρωπαϊκής Ενωσης ως προς την προστασία των καταναλωτών», προειδοποιεί η Β.Ζούροβα.

«Πρέπει να γίνεται εύκολα κατανοητό στους καταναλωτές για ποιο πράγμα και πόσο καλούνται να πληρώσουν», δήλωσε ο η Επίτροπος επισημαίνοντας την ανάγκη να υπάρχουν σαφέστεροι κανόνες ακύρωσης κράτησης από έναν ιδιοκτήτη και διευκρίνισης για το αν ο ιδιοκτήτης είναι ιδιώτης ή επαγγελματίας».

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL