Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.6°C
2 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
19 °C
15.6°C20.8°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.8°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.5°C24.8°C
2 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.9°C22.3°C
3 BF 46%
Αουγκουστίν Μπρέντα, απολυμένος συνδικαλιστής FIOM CGIL: / Αουγκουστίν Μπρέντα: Εργασιακός Μεσαίωνας από την Electrolux και τις πολυεθνικές
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αουγκουστίν Μπρέντα, απολυμένος συνδικαλιστής FIOM CGIL: / Αουγκουστίν Μπρέντα: Εργασιακός Μεσαίωνας από την Electrolux και τις πολυεθνικές

“Στην καρδιά της βιομηχανικής Ιταλίας επιστρέφουμε σε έναν σύγχρονο εργασιακό Μεσαίωνα, όπου το να μιλάς και να αγωνίζεται για τις συνθήκες εργασίας μέσα στη φορντική αλυσίδα συναρμολόγησης σημαίνει ότι μπορεί να βρεθείς στον δρόμο, ακόμη και από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές του κόσμου”, τόνισε στην “Αυγή” ο Αουγκουστίν Μπέντα, ο συνδικαλιστής του μεγαλύτερου ιταλικού συνδικάτου εργατών μετάλλου FIOM CGIL, που διεκδικεί σήμερα την επαναπρόσληψή του από την Electrolux, τον δεύτερο σε μέγεθος κολοσσό κατασκευής λευκών συσκευών στον κόσμο, που απασχολεί περίπου 55.000 εργαζόμενους και ελέγχει μεταξύ δεκάδων θυγατρικών και τις AEG, Zanussi, Zoppas, Kelvinator, Philco και White - Wastinghouse.


* Τι έννοια είχε η απόλυσή σας από έναν κολοσσό όπως η Electrolux;

Ο τυπικός λόγος ήταν ότι έκανα κατάχρηση του δικαιώματος να φροντίζω μια θεία μου 96 ετών, που δεν έχει άλλους συγγενείς. Η Electrolux ισχυρίζεται ότι πέντε ημέρες πριν από τον γάμο μου προσέφερα λίγες ώρες βοήθειας στη θεία μου. Έβαλαν έναν ιδιωτικό ντετέκτιβ να με παρακολουθεί και ισχυρίζονται ότι δεν έκανα το 8ωρο της συνεχούς φροντίδας στη θεία μου, χωρίς να υπολογίσουν τα ωράρια που κάποιος πάει για ψώνια, για τα φάρμακα και ό,τι άλλο μπορεί να έχει ανάγκη ένα άτομο της τρίτης ηλικίας. Ο νόμος λέει ότι έχω δικαίωμα να βοηθώ τρεις ημέρες τον μήνα το συγγενικό μου πρόσωπο, ενώ το φροντίζω καθημερινά.

Ο πραγματικός λόγος της απόλυσής μου είναι ότι είχα καταγγείλει το τελευταίο έτος τις παραβιάσεις των ρυθμών παραγωγής από την εταιρεία και την καταγραφή ασθενειών από τους εργαζόμενους στο εργοστάσιο και μάλιστα με τη βοήθεια του δημόσιου οργανισμού κοινωνικής προστασίας INPS και του Πανεπιστημίου της Πάδοβα. Οι δύο οργανισμοί έλεγξαν τους ρυθμούς εργασίας και κατέληξαν στα ίδια συμπεράσματά με εμάς, γεγονός που δεν άρεσε στην εταιρεία γιατί μέσα από την επιτάχυνση των ρυθμών εργασίας επιταχύνεται η παραγωγή και τα κέρδη της.

Η επίσημη καταγραφή της εντατικοποίησης της εργασίας από το INPS και το Πανεπιστήμιο της Πάδοβα δεν άρεσε στην εταιρεία. Στις 8 Μαρτίου κάναμε και μια απεργία για να συμμετέχουμε στην παγκόσμια απεργία των γυναικών και όχι μόνο σε ένδειξη αλληλεγγύης, γιατί στο εργοστάσιό μας οι γυναίκες παίρνουν χαμηλότερους μισθούς από τους άνδρες και αναλαμβάνουν τις χειρότερες δουλειές, αποτελώντας το 90% των ατόμων που έχουν βαριές επαγγελματικές - εργασιακές ασθένειες. Κηρύξαμε την απεργία ως Fiom και η συμμετοχή ήταν τεράστια και το εργοστάσιο σταμάτησε, γιατί άνδρες και γυναίκες κατανοούσαν ότι μιλάγαμε για τα δικαιώματά τους στην υγεία και την εργασία. Η εταιρεία εξοργίστηκε και προχώρησε στην απόλυσή μου πριν από τις εκλογές για τις επιτροπές των εργαζομένων στο εργοστάσιο RSU, όπου με τη Fiom θα κερδίζαμε την τεράστια συναίνεση των εργαζομένων.


* Άρχισαν όμως οι δικαστικές σας περιπέτειες...

Στην πρώτη δικάσιμο, το δικαστήριο ζήτησε τη γνώμη ενός άλλου... δικαστηρίου. Το πρόβλημα είναι ότι σήμερα έχει χαθεί κάθε ενδιαφέρον για το τι συμβαίνει μέσα στα εργοστάσια και στα συγκεκριμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, από τα ωράρια και τις πιέσεις που εξασκούνται στους εργαζόμενους, τις ψυχολογικές πιέσεις και την αδιαφορία για την ηλικία των εργαζομένων. Στην Electrolux, ανεξάρτητα από την ηλικία σου πρέπει να πιάσεις τους ρυθμούς εργασίας που σου δίνει η εταιρεία και που κυρίως εξελίσσεται στην κλασική αλυσίδα παραγωγής του φορντικού μοντέλου. Είναι αλήθεια ότι το μεγάλο εργοστάσιο σε πληρώνει κάθε μήνα, σε σχέση με άλλες επιχειρήσεις που καθυστερούν ή δεν πληρώνουν, αλλά οι συνθήκες εργασίας έχουν φτάσει σε απαράδεκτους ρυθμούς εκμετάλλευσης και τα συνδικάτα κλείνουν το ένα, αν όχι και τα δύο μάτια και αρνούνται να παρέμβουν.


* Οι εργαζόμενοι αντέδρασαν στην απόλυσή σας;

Με απέλυσαν στις αρχές Ιουνίου και μέχρι τα τέλη Ιουλίου πραγματοποιήθηκαν απεργίες με συμμετοχή που έφθανε στο 100% και διαδηλώσεις έξω από το εργοστάσιο και στην πόλη που βρίσκεται, γιατί οι εργαζόμενοι κατανόησαν ότι η απόλυση ενός συνδικαλιστικού εκπροσώπου στρέφεται εναντίον τους. Την ημέρα της πρώτης δίκης έφτασαν με πούλμαν έξω από τα γραφεία του τοπικού συλλόγου βιομηχάνων Confindustria στο Τρεβίζο.


* Το Τρεβίζο αποτέλεσε ένα είδος βιομηχανικού και επιχειρηματικού μοντέλου για τη Βόρειο Ιταλία...

Κυριαρχούσε η νοοτροπία ότι οι εργοστασιάρχες ξέρουν το καλό μας και ότι θα πρέπει να τους αφήνουμε να κάνουν ό,τι ήθελαν, γιατί ήταν προς το συμφέρον μας. Στην περιφέρεια της Βενετίας αυτό αποτελεί την κυρίαρχη νοοτροπία των εργαζομένων. Το ξέρουν και οι βιομήχανοι και το εκμεταλλεύονται εναντίον των συνδικάτων. Στο Τρεβίζο ιδιαίτερα, τα συνδικάτα απέκτησαν μια ιδιαίτερα μετριοπαθή στάση, στηρίζοντας τους εργαζόμενους στα θέματα κοινωνικής πρόνοιας και γραφειοκρατικής οργάνωσης των δικαιωμάτων τους, αποφεύγοντας να παρέμβουν στις συνθήκες μέσα στους χώρους εργασίας και να αντιπαρατεθούν με τους επιχειρηματίες. Έτσι καταλήξαμε στο σημείο να αυξήσουν το όριο συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια. Ποιος μπορεί να σταθεί στην αλυσίδα συναρμολόγησης έως τα 67 χρόνια του; Πώς φτάσαμε έως εδώ; Ή μήπως είναι τυχαίο το γεγονός ότι μερικές φορές οι ίδιοι οι εργαζόμενοι έχουν την αίσθηση ότι τα συνδικάτα είναι χειρότερα και ακόμη πιο άχρηστα από τα κόμματα; Οι πολυεθνικές χαίρονται και οι κυβερνήσεις μάς επιβάλλουν τη μια αντιμεταρρύθμιση μετά την άλλη χωρίς να βρουν αντιστάσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL