Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C23.5°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
16.6°C22.9°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C21.5°C
2 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.1°C
1 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
0 BF 59%
Ντ. Κοστέλο: Δεν πρέπει να δούμε νέα προγράμματα για την Ελλάδα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ντ. Κοστέλο: Δεν πρέπει να δούμε νέα προγράμματα για την Ελλάδα

Η μεγαλύτερη πρόκληση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους είναι η ανάπτυξη, σημείωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στους θεσμούς, Ντέκλαν Κοστέλο. Επισήμανε επίσης πως η Ελλάδα έχει εξαλείψει πολλές οικονομικές ανισορροπίες και έχει σημειώσει υπολογίσιμη πρόοδο στη θεσμοθέτηση των μεταρρυθμίσεων του ESM. 

«Δεν πρέπει να δούμε νέα προγράμματα για την Ελλάδα, αλλά εφαρμογή των μέτρων και των επενδυτικών πρότζεκτ», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, θετικά μηνύματα για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και την έξοδο της στις αγορές στέλνουν οι συμμετέχοντες στις εργασίες του διεθνούς επενδυτικού συνεδρίου στη Νέα Υόρκη, Capital Link. Το πρώτο πάνελ του συνεδρίου εστίασε στην τρέχουσα κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και στις μακροοικονομικές προοπτικές της, μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο.

Ο ανώτερος διευθυντής της Fitch για τη Β.Αμερική, Τσαρλς Σέβιλ, είπε πως «βλέπουμε ενθαρρυντικά σημάδια ότι η Ελλάδα μπορεί να έχει πρόσβαση στις αγορές».

Ο εκπρόσωπος του ESM, Νικολά Γκιαμαρόλι, παρατήρησε πως σε αντίθεση με τα δύο προηγούμενα χρόνια οι διαπραγματεύσεις για την τρέχουσα αξιολόγηση ολοκληρώθηκαν γρήγορα και στην ώρα τους.

Ο Γ.Πιτσιλής, διοικητής της ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων), παρουσίασε τις μεταρρυθμίσεις στο ελληνικό σύστημα φορολογίας. Ειδικότερα, απαρίθμησε τις πρωτοβουλίες και την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα για τη δημιουργία ενός σύγχρονου συστήματος δημοσίων εσόδων που θα προσφέρει υψηλής ποιότητας παροχή υπηρεσιών και κυρίως θα εμπεδώσει ένα αίσθημα φορολογικής δικαιοσύνης.

Στο ίδιο πνεύμα συνέχισαν και οι επόμενοι ομιλητές. Ο Βασίλης Κότσιρας, από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας, σημείωσε πως οι πρόσφατες συναλλαγές καλυμμένων ομολόγων σηματοδότησαν την επιτυχημένη επιστροφή των ελληνικών τραπεζών στις διεθνείς χρηματαγορές.

Ο συνεπικεφαλής της διεύθυνσης διεθνών κεφαλαιαγορών της Deutsche Bank, Χένρικ Τζόνσον, παρατήρησε πως το 2017 είδαμε πραγματική εξέλιξη στην όρεξη των διεθνών επενδυτών για προϊόντα ελληνικού ρίσκου σε όλες τις κατηγορίες.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL