Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
12.3°C15.9°C
2 BF 88%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες μικρής έντασης
13 °C
10.8°C14.4°C
5 BF 77%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.1°C
4 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.9°C18.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
0 BF 100%
Ιρλανδία: Πρόταση μομφής κατά της αντιπροέδρου της κυβέρνησης από το Φιόνα Φέιλ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ιρλανδία: Πρόταση μομφής κατά της αντιπροέδρου της κυβέρνησης από το Φιόνα Φέιλ

Αρκετά πιθανή μοιάζει η προοπτική βουλευτικών εκλογών στην Ιρλανδία, μετά την κατάθεση από το κόμμα Φιόνα Φέιλ πρόταση μομφής κατά της αντιπροέδρου της κυβέρνησης, την οποία το κυβερνών κόμμα θεωρεί παραβίαση της τριετούς συμφωνίας υποστήριξης της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Λίο Βαράντκαρ.

Ο επικεφαλής του Φιόνα Φέιλ, Μάικλ Μάρτιν, δήλωσε στη δημόσια ραδιοτηλεόραση RTE πως το κόμμα του κατέθεσε την πρόταση μομφής.

Υψηλόβαθμο στέλεχος του κόμματος Φίνε Γκάελ δήλωσε νωρίτερα πως η κατάθεση πρότασης μομφής από το Φιόνα Φέιλ θα σήμαινε το τέλος της συμφωνίας υποστήριξης της κυβέρνησης.

Νωρίτερα η υπουργός Απασχόλησης Ρεγκίνα Ντόχερτι δήλωσε πως η συμφωνία στην οποία στηρίχθηκε η συγκρότηση της ιρλανδικής κυβέρνησης θα τελειώσει αν το Φιόνα Φέιλ καταθέσει πρόταση μομφής, κατά της αντιπροέδρου της κυβέρνησης.

Επιπλέον, ο υπουργός Εξωτερικών Σάιμον Κόβενι δήλωσε ότι «αν προχωρήσουν στην πρόταση μομφής, τότε η συμφωνία συνεργασίας έχει τελειώσει».

Σημειώνεται ότι ο Κόβενι είναι μέλος του κυβερνώντος κόμματος Fine Gael.

«Αν δεν υπάρχει συμφωνία ... τότε δεν βλέπω πώς μπορούμε να έχουμε μια κυβέρνηση που να μπορεί να λειτουργήσει», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών.

Δεν ήταν σαφές αν το κυβερνών κόμμα θεωρεί ότι η κατάθεση πρότασης μομφής παραβιάζει τη συμφωνία, ή αν θα θεωρήσει ότι έχει παραβιαστεί η συμφωνία μόνο μετά τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL