Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.7°C26.3°C
2 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.6°C24.9°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
19.4°C24.3°C
2 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.4°C21.6°C
2 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.9°C23.5°C
0 BF 37%
Στις Βρυξέλλες ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στις Βρυξέλλες ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής

Επίσκεψη στις Βρυξέλλες πραγματοποιεί ο υπουργός Δικαισύνης, Σταύρος Κοντονής, προκειμένου να συναντηθεί με την Επίτροπο, αρμόδια για θέματα Δικαιοσύνης, Καταναλωτών και Ισότητας Φύλων, Βέρα Γιουροβά, και στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης κατά τη συνάντηση του κ. Κοντονή με τη κ. Γιουροβά θα συζητηθούν τα εξής:

α) η πρόταση κανονισμού για τη δημιουργία Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας,

β) η πρόταση οδηγίας για τις συμβάσεις προμήθειας ψηφιακού περιεχομένου,

γ) η πρόταση οδηγίας για τα πλαίσια προληπτικής αναδιάρθρωσης, τη δεύτερη ευκαιρία και μέτρα για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των διαδικασιών αναδιάρθρωσης, αφερεγγυότητας και απαλλαγής,

δ) η ποινική Δικαιοσύνη στον κυβερνοχώρο με έμφαση στη συλλογή των ηλεκτρονικών αποδεικτικών στοιχείων (e- evidence) και

ε) η πρόταση οδηγίας σχετική με την ανταλλαγή πληροφοριών για τους υπηκόους τρίτων χωρών.

Επίσης, θα συζητηθούν θέματα επιτάχυνσης απονομής της Δικαιοσύνης, ηλεκτρονικής Δικαιοσύνης, διαμεσολάβησης και εναλλακτικής επίλυσης διαφορών.

Παράλληλα, η επίτροπος θα ενημερωθεί για το σύνολο των τελευταίων νομοθετικών πρωτοβουλιών και μεταρρυθμίσεων του υπουργείου Δικαιοσύνης, για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η ελληνική Δικαιοσύνη, αλλά και για τα σημαντικά επιτεύγματά της.

Τέλος, θα υπάρξουν συναντήσεις σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του υπουργείου Δικαιοσύνης, με αντικείμενο τη βέλτιστη απορρόφηση χρηματοδότησης δράσεων στον χώρο της Δικαιοσύνης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL